Beoordeeld met 9,3
085 4871441

MG lanceert MG4 Electric met een vanafprijs van 28.990 euro

MG heeft een nieuw model aangekondigd: de MG4 Electric. Wat deze elektrische auto met name zo bijzonder maakt is de prijs. De gloednieuwe hatchback is namelijk verkrijgbaar vanaf 28.990 euro! Dat is zelfs goedkoper dan een Peugeot e-208 én Volkswagen ID.3. Ik hoor je al denken; dan zal de actieradius wel tegenvallen. Niets is minder waar, de MG4 Electric heeft een rijbereik tot wel 450 kilometer (WLTP). Deze elektrische MG zou dus zomaar eens een populaire leasetopper kunnen worden. Het is in ieder geval een model dat je absoluut in de gaten moet houden! En in dit artikel vertellen wij uitgebreid waarom. 

MG4 Electric eerste EV gebouwd op nieuw platform (MSP)

MG4 Electric

De MG4 Electric is het eerste model dat op het zogeheten Modular Scalable Platform (MSP) is ontwikkeld. Dit nieuwe platform maakt het mogelijk om verschillende carrosserie-varianten voor allerlei segmenten te produceren. Van hatchbacks tot aan bestelwagens.

Gaat MG met deze EV nieuwe records breken? Het zou zomaar eens kunnen als je gecharmeerd bent van de opties, prijs én natuurlijk het design. Deze vijfdeurs hatchback is 4.287 mm lang, 1.836 mm breed en 1.504 mm hoog. Daarnaast staat de LED-verlichting centraal bij deze auto. De MG4 Electric is namelijk voorzien van meer dan 200 LED's!

Ook hoef je je geen zorgen te maken over de bagageruimte. Deze EV heeft namelijk een bagageruimte van 350 liter, maar met de achterbank plat stijgt dit naar maar liefst 1.777 liter! Dankzij de 'ONE PACK'-batterij met een hoogte van slechts 110 mm biedt de elektrische auto meer binnenruimte voor de bestuurder en passagiers. Genoeg ruimte dus voor het hele gezin, boodschappen etc.

Uitvoeringen MG4 Electric

De MG4 Electric is leverbaar in de uitvoeringen: Standard, Comfort en Luxury. De Standard is uitgerust met een 51 kWh accupakket en heeft een vanafprijs van 28.990 euro. Qua lakken heb je de volgende keuzes: zwart, wit, zilver, grijs, rood, blauw en oranje.

Kies je voor de MG4 Electric dan heb je de keuze uit twee smaakjes voor wat betreft het accupakket. De elektrische MG is leverbaar met een 51 kWh of 64 kWh accupakket. Kies je voor het kleinere accupakket, dan moet je rekening houden met een actieradius van 350 kilometer (WLTP). Wil je toch liever iets meer rijbereik? De EV met het grootste accupakket heeft een actieradius van 450 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Naast de verschillende batterijpakketten zal er ook een versie verkrijgbaar zijn met een vierwielaandrijving. Het vermogen van het kleinste accupakket bedraagt 125 kW. Wil je toch graag iets meer power? De MG4 Electric met het 64 kWh accupakket heeft een vermogen van 150 kW. De elektrische auto van MG zit binnen 8 seconden op 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 160 kilometer per uur.

Nieuwste technologie voor MG4 Electric

De elektrische MG4 is voorzien van de nieuwste technologie waaronder het indrukwekkende 800V laadsysteem dat we natuurlijk kennen van Kia en Hyundai. Dankzij de 8-laagse 'harpin'-technologie en speciale oliekoeling kan de systeemspanning geüpgraded worden van 400V naar 800V. Dit betekent nog sneller opladen! Zoals nu bijvoorbeeld al mogelijk is bij de IONIQ 5 en Kia EV6. Deze auto's zijn bij een snelladers binnen 18 minuten weer voor 80% opgeladen.

Ook is de MG4 Electric voorzien van het Vehicle-to-load systeem (V2L). Dit systeem maakt het mogelijk om stroom terug te leveren aan andere apparaten zoals bijvoorbeeld een andere elektrische auto, koffiezetapparaat of smartphone.

Ook is de EV geschikt voor onder andere toekomstige BaaS (Battery as a Service) batterijwisselsystemen, en over-the-air (OTA) updates. Daarnaast is de auto voorzien van een 7-inch, 10,25 inch centraal infotainmentscherm, Apple CarPlay/Android Auto en allerlei rijhulp- en veiligheidssystemen. Aan opties dus zeker geen gebrek met deze MG4 Electric!

MG4 Electric opladen

De basisuitvoering is standaard voorzien van een 1-fase boordlader. Dit betekent dat de auto bij een openbare laadpaal niet heel vlot kan opladen. Ga je naar een snellaadstation dan moet je rekening houden met een laadtijd van 40 minuten (117 kW DC). Deze laadsnelheden breken in ieder geval geen nieuwe records. Gelukkig zijn de Comfort- en Luxury-uitvoering wél uitgerust met een 3-fase boordlader en kan de EV binnen 35 minuten snelladen (135 kW DC).

MG4 Electric dit jaar nog beschikbaar!

Momenteel is het automerk nog druk bezig met de laatste testfase, maar de Europese marktintroductie staat gepland vanaf het vierde kwartaal van 2022. De eerste exemplaren worden geleverd aan klanten die de auto in pre-order hebben staan. Met de komst van de MG4 Electric wordt het aanbod in het C-segment verder uitgebreid.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl