Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Lease dit jaar nog een Hyundai Kona Electric met 8% bijtelling

De Hyundai Kona Electric is al jaren een van de bestverkochte elektrische auto’s. De populaire auto is met name geliefd onder de zakelijke rijder. Natuurlijk vanwege de lage bijtelling, maar ook wij merken dat het duurzame karakter bij veel bedrijven een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Sinds de marktintroductie van de Hyundai Kona Electric hebben verschillende collega’s al behoorlijk wat ervaring met de auto opgedaan. Hoe rijdt de Hyundai Kona Electric bijvoorbeeld in de praktijk? Hoeveel kilometer kan de Hyundai Kona Electric daadwerkelijk in de praktijk rijden? Hoe snel laadt de auto? En tot slot, waarom is de auto zo geliefd? In dit artikel geven wij uitgebreid antwoord op deze vragen! 

Wegligging

De Hyundai Kona Electric was nog voor haar marktintroductie volledig uitverkocht. De Kona was namelijk een van de eerste volledig elektrische crossovers. Wat dat betreft heeft het automerk de marktintroductie perfect getimed. De auto is precies op het juiste moment uitgebracht. Nu dik twee jaar later, is de auto weer volop leverbaar. Het tweede model is inmiddels uitgebracht en het derde model staat op de planning. Wij begrijpen heel goed waar de Hyundai Kona Electric haar populariteit aan heeft te danken. Dankzij het zware accupakket heeft de Hyundai Kona Electric een stabiele wegligging. Bovendien komt de auto snel van zijn plek. De auto gaat van 0 naar 100 in 7.9 seconden. De Kona heeft last van weinig bodyroll, een vertrouwd aanvoelende besturing en voelt niet aan als een hoge auto. Tijdens het rijden zul je het rempedaal bovendien weinig nodig hebben op het moment dat je gebruik maakt van regeneratief remmen. De auto remt automatisch op het moment dat je het gaspedaal loslaat. Feitelijk doseer je het afremmen hiermee met het gaspedaal, het zogenaamd one-pedal driving Bekijk onze uitgebreide review waarin we uitgebreid onze mening delen over de Hyundai Kona Electric.

Ruimte in de auto

Als we kijken naar de ruimte van de auto, dan is de Hyundai Kona Electric ook geschikt als gezinsauto. De auto biedt plek voor vijf personen. Uiteraard moet je er niet met vijf volwassenen in willen gaan zitten, maar dat geldt voor meerdere auto’s. Daarnaast is de Hyundai Kona Electric voorzien van een ruime kofferbak waar je met gemak de boodschappen of kinderwagen in kwijt kunt.

Bovendien is de Hyundai Kona Electric standaard al zeer rijk uitgerust met onder een head-up display, lane assist, stoel- en stuurverwarming, LED koplampen en een zeer uitgebreid infotainment met Krell audioinstallatie. Oftewel; genoeg ‘premium’ comfort aan boord!

Actieradius in de praktijk

De actieradius speelt een cruciale rol bij elektrische auto’s. De actieradius bepaalt immers hoeveel kilometer je daadwerkelijk kunt rijden op een acculading. Met name voor de zakelijke rijder is het rijbereik van een elektrische auto zeer bepalend en grotendeels leidend. Als je als zakelijke rijder bijvoorbeeld veel kilometers maakt, dan moet je toch echt wel kijken naar een elektrische auto met een groter rijbereik. De Hyundai Kona Electric is een model dat wij vaak adviseren aan de zakelijke rijder. In de meeste gevallen raden wij de Kona aan tot een maximale kilometrage van 50.000 kilometer per jaar.

Volgens de WLTP-testnorm heeft de Hyundai Kona Electric een actieradius van 484 kilometer. In de praktijk valt de actieradius altijd iets lager uit bij elektrische auto’s. Dit heeft onder andere te maken met de weersomstandigheden en de rijstijl van de bestuurder. De zomerperiode heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op de actieradius in vergelijking met de winterperiode. Als we kijken naar onze eigen praktijkervaringen, dan heeft de Hyundai Kona Electric een realistisch rijbereik van 400 kilometer. In de winter moet je rekening houden met een actieradius van ongeveer 350 kilometer.

Twijfel je nog vanwege de vakantie naar het buitenland? Nergens voor nodig. Inmiddels hebben wij al behoorlijk wat praktijkervaring opgedaan met elektrische auto’s gedurende vakanties naar het buitenland. Onze collega Alexander is met de Tesla Model 3 naar Duitsland op vakantie geweest en onze collega Sebastiaan ging afgelopen zomer met de Hyundai Kona Electric naar Tsjechië.

Opladen

Naast de actieradius, zijn de laadmogelijkheden ook belangrijk. Kies je voor een elektrische auto, dan sta je voor de keuze waar je de elektrische auto gaat opladen. Kun je de auto bijvoorbeeld thuis opladen of kan dit op je werk. Indien je een eigen laadpaal thuis laat installeren, dan kun je iedere ochtend met een volle accu de weg op!

Het eerste model van de Hyundai Kona Electric was voorzien van een 1-fase boordlader. Dat houdt in dat het opladen een stuk minder snel gaat ten opzichte van een 3-fase boordlader. Het tweede model is voorzien van een 3-fase boordlader. De Kona heeft een maximaal laadvermogen van 11 kW. In de praktijk betekent dit dat de auto binnen 7 uur weer volledig is opgeladen. Het oude model deed hier op z’n minst 10,5 uur over!

Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Hyundai Kona Electric? Fiscaal gezien is het zeker de moeite waard om dit jaar nog de overstap te maken. Kijk gelijk bij onze voorraad of we de Kona electric direct leverbaar hebben.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl