Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Kia komt met kleine elektrische auto in 2022

Vanwege de huidige situatie is er een verschuiving ontstaan in de mobiliteitsbehoefte. Het openbaar vervoer maakt plaats voor kleine, elektrische auto’s zoals de Skoda Citigo e iV en Seat Mii Electric. Dit alles heeft te maken met de persoonlijke veiligheid en gezondheid. Op deze veranderde mobiliteitsbehoefte speelt Kia in door een kleine, betaalbare elektrische op de markt uit te gaan brengen. Deze kleine, elektrische Kia zal de concurrentie aan moeten gaan met de Citroen Ami. Kia gaat namelijk de compacte, elektrische auto in dezelfde stijl ontwikkelen als deze Citroën Ami.

Kleine auto’s opeens in trek

Door de veranderende mobiliteitsbehoefte in de huidige situatie is er opeens een forse toename in behoefte naar compacte auto’s. Het feit dat je alleen in de auto zit zonder, voor nu, ongewenste medereizigers zorgt ervoor dat men sneller de auto pakt. Vooral in steden is dit een vraagstuk waar veel autofabrikanten mee te maken hebben. Hoe pakken we dit aan? Citroën heeft begin dit jaar laten zien een kleine stadsauto te kunnen maken die een oplossing hiervoor kan zijn. Wat Citroën alleen toen nog niet wist, is dat een dergelijke auto door de huidige situatie opeens sterk in populariteit zal toenemen.

Visie van Kia

Voor Kia wil graag snel op deze trend inspelen en heeft zich als doel gesteld een concurrent voor de eerder genoemde Citroën Ami te gaan ontwikkelen. Kia Motors COO Emilio Herrera is hier duidelijk over. Een onderzoek in China na de coronavirus uitbraak liet onder de bevolking een duidelijk veranderende trend zien. Eerst gebruikte slechts 34 procent van de mensen privé vervoer waar dit nu 65 procent is. Het bewijs dat de vraag naar compacte stadsauto’s aan het groeien is.

Om tot een resultaat te komen wil Kia zich dus richten op auto’s zoals de Citroën Ami. Zeer kleine, elektrische stadsauto’s gericht op het drukke stadsverkeer en kleine straten. Over de techniek is helaas nog niets bekend. Kia’s ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen en de verwachting is dat de auto pas omstreeks 2022 aan het publiek getoond zal gaan worden. Tot dan is het nog afwachten hoe Kia het design gaat vormgeven en de auto gaat plaatsen in de markt. Wij houden je uiteraard op de hoogte!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl