Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Bespaar jaarlijks 524 euro met de Seat Mii Electric

Heb je interesse in het leasen van een elektrische auto? Dan is het zeker de moeite waard om de kosten van een elektrische auto te vergelijken met een brandstofauto. Je kunt met de Seat Mii Electric namelijk jaarlijks maar liefst 524 euro besparen! In dit artikel vergelijken we de kosten van een Seat Mii Electric met de benzinevariant van de Seat Mii.

Benzine- en dieselkosten

Gemiddeld gezien liggen de benzineprijzen in Nederland zo rond de 1,55 euro. Voor een volle tank benzine (35 liter) betaal je dus omgerekend 54 euro. Nu we de kosten voor een volle tank hebben uitgerekend, gaan we kijken naar het brandstofverbruik. Gemiddeld gezien kun je met een volle tank zo’n 700 kilometer rijden. Omgerekend is dit een brandstofverbruik van 1 op 17,5.

Laadkosten elektrische auto

De Seat Mii Electric kun je thuis opladen, bij een openbare laadpaal en via het snellaadnetwerk zoals Fastned. Als elektrische rijder heb je te maken met een laadtarief die per kWh wordt gehanteerd. Gemiddeld gezien betaal je bij een openbare laadpaal 0,33 eurocent per kWh. Omgerekend betaal je 5,35 euro per 100 kilometer. Bij een snellader betaal je 0,59 eurocent per kWh. Dit is 11,18 euro per 100 kilometer.

Om de laadkosten van elektrische auto te berekenen, moet je rekening houden met het accupakket van de elektrische auto. De elektrische Seat Mii heeft een 36,8 kWh accupakket. Als je de Seat Mii Electric bij een openbare laadpaal gaat opladen dan betaal je per laadsessie 12 euro (36,8 kWh x €0,33). Bij een snellader liggen de laadkosten rond de 21 euro (36,8 kWh x €0,59).

Kosten vergelijken Seat Mii electric met Seat Mii

Seat Mii benzine vs Seat Mii electric

Wil je de kosten van de Seat Mii Electric vergelijken met een benzinevariant van de Seat Mii? In het overzicht hieronder zijn de kosten berekend op basis van een looptijd van 60 maanden en kilometrage van 30.000 kilometer, full operational lease.
*De besparing kan in jouw geval anders zijn, wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op!

Als je kijkt naar het totale kostenplaatje van de Seat Mii Electric en een benzinevariant van de Seat Mii, dan is de elektrische auto onder aan de streep goedkoper. Daarbij heb je zelf invloed op de laadkosten, waarbij uitsluitend thuis- of op de zaak opladen zelfs tot lagere laadkosten dan in bovenstaande tabel aangegeven kan resulteren.

Voordelen van de Seat Mii Electric:

• Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding;

• Lage bijtelling;

• Bij een openbaar laadpunt binnen 4 uur weer voor 80% opgeladen;

• Beschikt over een app;

• Kan snelladen met een maximaal snellaadvermogen van 40 kW DC.

Profiteer van een lage bijtelling!

Ga je een Seat Mii Electric leasen, dan moet je rekening houden met een nettobijtelling van slechts 58 euro per maand (belastingschaal 37,35%). Omdat de Seat Mii Electric op dit moment per direct leverbaar is ben je zeker van 8% bijtelling.

Seat Mii electric leasen in 2020

Heb je interesse in het leasen van de elektrische Seat Mii? Inmiddels hebben we al aardig wat praktijkervaring opgedaan met de vergelijkbare Skoda Citigo ᵉ iV. De Seat Mii is bij ons per direct uit voorraad leverbaar! De populaire elektrische auto in het A-segment is al te leasen vanaf 308 euro per maand.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl