Beoordeeld met 9,3
085 4871441

iPhone gebruiken als autosleutel?

Je iPhone gebruiken om je auto te ver- en ontgrendelen en te starten? Het schijnt binnenkort mogelijk te zijn met de auto’s van BMW. Het automerk claimt hiermee het eerste automerk te zijn. Echter kan de Tesla rijder momenteel al gebruikmaken van deze functionaliteit. De iPhone kun je als sleutelkaart instellen. Weliswaar via de app van Tesla, maar alsnog. De nieuwe functionaliteit van BMW wordt beschikbaar in 45 landen voor verschillende modellen. BMW heeft dit bekendgemaakt op de Apple Worldwide Developer Conference.

Iphone gebruiken als sleutel voor je BMW met de BMW digital key

In de toekomst kunnen iPhone gebruikers nog meer uit hun smartphone halen. Inmiddels is het al mogelijk om te betalen met je iPhone. Hoe makkelijk zou het zijn om met je iPhone je auto te starten, te ver- en ontgrendelen? BMW was het eerste automerk dat de iPod in haar auto’s integreerde en het eerste automerk dat Apple CarPlay aanbood. BMW wil nu het eerste automerk zijn die een digitale sleutel aanbiedt via de Apple Wallet voor iPhone.

De nieuwe functionaliteit van BMW, de BMW Digital Key, kun je activeren door middel van de BMW Smartphone App. De eigenaar van de auto kan maar liefst vijf vrienden toegang verlenen. Je kunt zelfs bepaalde voorkeuren doorgeven zoals een snelheidslimiet en het maximale radiovolume instellen.

De overige functionaliteiten van de digitale sleutelkaart zijn:

  • Toegang via Apple Wallet;

  • Reserve batterij om de sleutel gedurende vijf uur te gebruiken als de iPhone uitstaat;

  • Toegang verlenen aan vijf vrienden;

  • Integratie met Apple Watch is mogelijk.

Een smartphone is inmiddels zo geïntegreerd in het dagelijks leven, voor BMW daarom een logische stap om hier gebruik van te maken. De digitale sleutelkaart wordt beschikbaar in 45 landen voor de volgende modellen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M en Z4. Mits de auto voor 1 juli 2020 geproduceerd is. De functionaliteit is beschikbaar voor iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE (tweede generatie) en Apple Watch 5.

Waar en wanneer opladen met Apple CarPlay

BMW heeft tevens aangekondigd het voor de elektrische rijders ook een stukje gemakkelijker te maken. Via Apple CarPlay kan de bestuurder zijn bestemming in Apple Maps instellen. De auto berekent automatisch waar en wanneer de auto moet opladen. Deze functionaliteit wordt voor het eerst mogelijk gemaakt in de volledig elektrische BMW i4.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl