Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Hyundai IONIQ 5, zakelijke leasetopper van 2021?

Gezien het succes van de Hyundai Kona Electric heeft het automerk met de Hyundai IONIQ 5 een reputatie hoog te houden. De auto wordt in de zomer pas uitgebracht, maar er is nu al veel belangstelling voor de elektrische auto van IONIQ. De auto biedt verrassend veel ruimte, hij is zelfs ruimer dan de Volkswagen ID.4. De Hyundai IONIQ 5 is het eerste model dat onder het submerk IONIQ van Hyundai wordt uitgebracht. Waar wij als EV-expert natuurlijk extra benieuwd naar zijn is: wordt de Hyundai IONIQ 5 dé leasetopper van 2021? 

De hyundai IONIQ 5, de perfecte gezinsauto

‘Gave looks, maar is de EV qua ruimte vergelijkbaar met de Audi A3?’ Dat was de eerste vraag die in mij opkwam toen ik de foto’s van de IONIQ 5 bekeek. Ik vroeg onze EV-expert Sebastiaan om zijn mening en we gingen samen op zoek naar de afmetingen en video’s van de auto. Wat bleek nou? De gloednieuwe EV van Hyundai is qua ruimte groter dan de Volkswagen ID.4! Een behoorlijke verrassing. In positieve zin uiteraard. De IONIQ 5 is het eerste model dat gebruik maakt van het nieuwe e-GMP platform. Hierdoor heeft de EV een langere wielbasis in vergelijking met de andere SUV’s van Hyundai. Zo verandert de IONIQ 5 gevoelsmatig in een paar minuten van compacte SUV naar ruime gezinsauto.

Het nieuwe model van IONIQ – het submerk van Hyundai – is onlangs onthuld. Qua looks waren onze EV-experts het eens; de auto ziet er tof uit! Het design is futuristisch en sportief, maar straalt op de een of andere manier ook luxe uit. Als je kijkt naar de andere modellen – zoals de Hyundai Kona Electric – heeft het submerk er bewust voor gekozen om het qua ontwerp over een totaal andere boeg te gooien.

Gegarandeerd succes als je met de IONIQ 5 op pad gaat. De auto is ruim en straalt luxe en comfort uit. Het interieur is net zo indrukwekkend als het design van de auto. De IONIQ 5 is voorzien van de nieuwste technologie. Daarnaast hebben de ontwerpers ook goed nagedacht over het comfort tijdens bijvoorbeeld een laadsessie. Je kunt namelijk de IONIQ 5 volledig laten aansluiten op jouw behoeften. Even liggen terwijl de auto aan het opladen is? Dat kan met de relaxstoelen. Of stap achterin en gebruik de middenconsole achterin als bureau door deze helemaal naar achteren te schuiven. Aan comfort dus absoluut geen gebrek.

Prijzen & Uitvoeringen Hyundai IONIQ 5

Oké, ik hoor jullie al denken, allemaal leuk en aardig, maar daar zal vast wel een behoorlijk prijskaartje aan zitten. Dat valt eigenlijk best wel mee. Althans, de prijs is redelijk in verhouding met wat je ervoor terugkrijgt. De EV heeft een vanafprijs van 43.500 euro (Standard Range). De auto is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: de Style, Connect, Connect+ en Lounge. Waarbij de Style uitvoering de basisversie is en de Lounge de meest rijk uitgeruste uitvoering. De auto’s zijn standaard rijk uitgerust met 19-inch lichtmetalen velgen, privacy glass en een 12,3-inch multimediascherm met navigatie.

Je hebt de keuze uit een Standard Range (58 kWh) RWD of Long Range AWD/RWD (73 kWh). Afhankelijk van het gekozen accupakket, varieert het rijbereik van 400 tot 485 kilometer. Dit is op basis van de WLTP-testmethode. In de praktijk zal de actieradius altijd iets lager uitvallen.

Snelladen binnen 18 minuten met de Hyundai IONIQ 5

Net zoals het interieur en het design zijn de prestaties indrukwekkend. De auto gaat van 0 naar 100 in slechts 5,2 seconden (Long Range). De auto kan bovendien ultrasnel opladen binnen 18 minuten (laadvermogen 350 kW DC). Met deze indrukwekkende 800V-laadtechniek onderscheidt het model zich echt ten opzichte van de concurrentie. Onder optimale omstandigheden laad je in 6 minuten 100 kilometer bij! De auto beschikt over een 3-fase boordlader, waardoor het openbaar opladen bij een AC-laadpaal ook een stuk sneller gaat in vergelijking met een 1-fase boordlader. Bij een openbare laadpaal moet je rekening houden met een laadtijd van ongeveer 6 uur en 15 minuten (Standard Range) of 7 uur en 45 minuten (Long Range). Uiteraard is de laadtijd ook afhankelijk van het laadvermogen van de laadpaal.

Conclusie

Onze conclusie als EV-expert? Dit zou weleens dé leasetopper van 2021 kunnen worden. Helaas hebben we nog geen praktijkervaringen met de IONIQ 5, maar op papier ziet het er allemaal goed uit. De combinatie van bovenstaande factoren maakt deze auto zo aantrekkelijk. Wij kunnen daarom niet wachten totdat de auto daadwerkelijk ook in Nederland is.

Overigens start het submerk met het uitleveren van 3.000 limited editions in Europa. Het gaat in dit geval om de IONIQ 5 Project 45. Naar verwachting komen deze exemplaren in de zomer van 2021 naar Nederland.

Hyundai IONIQ 5 leasen vanaf 502 euro per maand

De IONIQ 5 (Style, Standard Range) kun je zakelijk leasen vanaf 502 euro per maand. Voor het grotere accupakket moet je rekening houden met een leasetarief van 564 euro per maand. Aangezien de elektrische auto een bijtelling van 12% heeft, heeft de IONIQ 5 een nettobijtelling vanaf 165 euro per maand (schijf 1).

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl