Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Review Fiat 500e

De volledig elektrische Fiat 500e komt wellicht niet als eerste keuze in je op als je een nieuwe leaseauto moet kiezen. Toch waren wij als EV-experts heel benieuwd naar de elektrische variant van de Fiat 500e. Hoe rijdt de Fiat 500e? Wat is de actieradius van de Fiat 500e in de praktijk? Hoe snel laadt de auto? Wij hebben het allemaal uitgebreid voor je getest. In dit artikel deelt onze EV-expert Sebastiaan zijn ervaringen met deze auto.

Kleine disclaimer, Sebastiaan heeft met veel plezier twee jaar in de vorige generatie gereden, dus de review kan zomaar eens heel positief uitvallen 😉 

Design Fiat 500-e

De Fiat 500e is niet nieuw. De Fiat 500e werd in 2012 voor het eerst geïntroduceerd in LA en in 2013 begon de verkoop van de elektrische auto in de Verenigde Staten. De eerste generatie werd van 2013 tot 2019 geproduceerd, maar nooit nieuw in Europa geleverd. Begin 2020 werd zijn opvolger aangekondigd.

Het design van de elektrische auto wijkt in de basis weinig af van de brandstofvariant. De Fiat 500e is modern, compact, klassiek en trendy. Vanwege het succes van het huidige model heeft het automerk er bewust voor gekozen om het design van de elektrische auto niet teveel af te laten wijken. Het logo is overigens wel nét iets anders. Je ziet bij de ‘O’ een klein blauw streepje er tussen staan, waardoor het net lijkt of er een ‘E’ staat.

Uitvoeringen Fiat 500e

De Fiat 500e is verkrijgbaar als hatchback of cabrio. De hatchback is verkrijgbaar in de uitvoeringen Action, Passion, Icon en La Prima. De cabrio is leverbaar in Passion, Icon of La Prima. Waarbij de Action de basisversie is en de La Prima de meest rijk uitgeruste uitvoering is.

Prijs Fiat 500e

Over het algemeen ligt de aanschafwaarde van een elektrische auto iets hoger dan de brandstofvariant. Dit geldt ook voor de Fiat 500e. De vanafprijs van de Fiat 500e begint bij 31.600 euro, terwijl de brandstofvariant al verkrijgbaar is vanaf 14.550 euro. Echter kan de Total Cost of Ownership van de elektrische Fiat wél een stuk lager uitvallen. Onze EV-expert Alexander heeft dit eerder als eens uitgezocht voor de Kia e-Niro. Het is absoluut de moeite waard om dit artikel eens door te lezen.

De Fiat 500e leent zich uitstekend als hét duurzame visitekaartje van jouw bedrijf. Indien je de Fiat 500e graag zou willen leasen, dan moet je rekening houden met een leasetarief van 380 euro per maand en een nettobijtelling van 114 euro per maand (schijf 1).

Rijeigenschappen Fiat 500e

De Fiat 500e ligt goed op de weg en de besturing voelt direct. Ondanks zijn relatief beperkte vermogen, althans voor een elektrische auto, komt de auto goed genoeg van zijn plaats. De auto is door zijn beperkte formaat bij uitstek geschikt voor stadsverkeer. De draaicirkel van de Fiat 500e is tevens relatief klein.

Accupakket + actieradius Fiat 500e

De Fiat 500e is uitgerust met een 42 kWh accupakket, waarvan er 37.3 kWh bruikbaar is. Dat betekent dat de Fiat 500e een actieradius heeft van 320 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk valt de actieradius altijd iets lager uit. Als we kijken naar onze eigen praktijkervaringen, dan komt de actieradius in de praktijk neer op zo’n 220 kilometer. De Fiat 500e is niet een elektrische auto met het grootste accupakket, maar dat is niet je grootste prioriteit als je kiest voor dit model.

Opladen Fiat 500e

De Fiat 500e kun je thuis opladen, via snellaadstations zoals Fastned en Ionity en bij openbare laadpalen kun je terecht. Een pluspunt is de 3-fase boordlader. Dit verkort de laadtijd namelijk aanzienlijk. Bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 11 kW is de auto binnen 4 uur weer volledig opgeladen.

Ook kun je met de Fiat 500e terecht bij de snellaadstations. Met een snellaadvermogen van 85 kW DC is de auto binnen 27 minuten weer voor 80% opgeladen. Wij raden altijd aan om de elektrische auto zo efficient mogelijk op te laden, op de momenten dat je bijvoorbeeld thuis of aan het werk bent. Heb je net niet genoeg actieradius om thuis te komen? Dan hoef je de auto niet tot 80% op te laden bij de snellader! Je hoeft alleen het gedeelte bij te laden dat je nodig hebt om thuis / bij de lader te komen.

Conclusie

De Fiat 500e is een leuk uitziende en sturende auto die bij uitstek geschikt is voor gebruik in de stad, maar ook prima buiten de verstedelijkte omgeving gebruikt kan worden dankzij de aanwezigheid van een goede snellaadmogelijkheid. Dankzij het opvallende design is de auto bij uitstek geschikt als een duurzaam visitekaartje voor je bedrijf. Wist je dat je bij ons je leaseauto ook kan laten bestickeren, om zo je bedrijf nog verder te promoten? Als je ook enthousiast wordt van de Fiat 500e adviseren wij absoluut om een proefrit te gaan maken!

Fiat 500e zakelijk leasen?

Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Fiat 500e? De Fiat 500e is al te leasen vanaf 380 euro per maand.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl