Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Hier moet je op letten als je een elektrische auto gaat uitkiezen

Ben je van plan om een elektrische auto te gaan leasen of aanschaffen? Dan is het belangrijk om van te voren over een aantal zaken goed na te denken. Bij een elektrische auto moet je namelijk rekening houden met bijvoorbeeld de actieradius en laadmogelijkheden. Allereerst raden wij altijd aan om je goed te laten adviseren door een EV-expert die verstand van elektrisch rijden heeft. De EV-expert adviseert over de beschikbare modellen, de laadmogelijkheden en het gebruik van een elektrische auto. Wil je met je elektrische auto op vakantie naar het buitenland? Ook dat is tegenwoordig geen uitdaging meer. In dit artikel geven wij een aantal tips waar je op moet letten als je een elektrische auto gaat uitkiezen. 

1. Prioriteiten

Steeds meer bedrijven zijn bezig het met het verduurzamen van het wagenpark. Enerzijds om aan de gestelde CO2-uitstoot normen te voldoen, anderzijds speelt het duurzame karakter ook een steeds belangrijkere rol. De afgelopen jaren is het aanbod elektrische auto’s behoorlijk uitgebreid. Je hebt dus inmiddels aardig wat vergelijkingsmateriaal. Hierbij is het belangrijk om van te voren goed na te denken over je eigen wensen. Wat vind je belangrijk? Vind je bijvoorbeeld de actieradius belangrijker dan het design en de opties of juist het snellaadvermogen? Het een hoeft het ander uiteraard niet uit te sluiten, maar het is goed om dit van te voren voor jezelf in kaart te brengen. Op basis daarvan kun je een kleine selectie maken van een aantal elektrische auto’s die passen bij jouw wensen. Vervolgens kun je deze modellen met elkaar gaan vergelijken.

2. Advies

Laat je goed adviseren door een EV-expert die er verstand van heeft en jou verder kan helpen op het gebied van elektrische mobiliteit. Wij kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met een elektrische auto werkt het ook net even iets anders dan met een benzine- of dieselauto. Je moet ineens nadenken over de laadmogelijkheden, 1-fase of 3-fase laden, laadpassen en reisgedrag. Een EV-expert kan je precies vertellen welke elektrische auto’s interessant voor jou kunnen zijn. Als je als zakelijke rijder bijvoorbeeld veel onderweg bent, dan zouden wij eerder een elektrische auto aanraden met een hoog snellaadvermogen. Zodat je na 20 minuten snelladen je weg weer kunt vervolgen. Zo kunnen we nog wel tien voorbeelden geven, waarom het zo belangrijk is om je goed te laten adviseren.

3. Vergelijk kosten benzineauto met elektrische auto

Het is algemeen bekend dat de aanschafwaarde van een elektrische auto gemiddeld hoger ligt dan van een gelijkwaardige benzine- of dieselauto. Dat wil overigens niet zeggen dat de TCO (Total Cost of Ownership) ook hoger ligt. Sterker nog, in vele gevallen kan een elektrische auto onderaan de streep goedkoper uitvallen. Dit heeft onder andere te maken met de relatief lage laadkosten. In samenwerking met Tweakers heeft onze EV-expert Alexander in dit artikel de kosten van een Kia Niro vergeleken met de volledig elektrische Kia e-Niro. Je kunt op jaarbasis soms wel meer dan 2.000 euro besparen! Het is dus zeker de moeite waard om de kosten eens te vergelijken. Of je vraagt aan de EV-expert of hij of zij de kosten voor je wil vergelijken. Voor onze klanten en prospects rekenen onze EV-experts dit regelmatig uit.

4. Laadmogelijkheden

AC-laden, DC-laden, 1-fase, 3-fase, snelladen en thuisladen. Bij elektrische auto’s zijn de verschillende laadmogelijkheden divers en soms lastig te onderscheiden. Een van de eerste vragen die onze EV-experts dan ook krijgen van de zakelijke rijders die een elektrische auto overwegen, gaat hierover. Wij vragen vaak naar de mogelijkheden die je hebt om thuis of in jouw thuisomgeving te kunnen opladen. Dat wil zeggen, beschik je over een eigen oprit of zit er een laadpaal bij jou in de buurt? Daarnaast vragen wij ook altijd of je de mogelijkheid hebt om de elektrische auto op het werk op te laden. Het scheelt namelijk enorm veel tijd als je de elektrische auto oplaadt op de momenten dat jij bijvoorbeeld thuis bent of op je werk. Dusdanig zelfs, dat een voordelige elektrische auto met 1-fase boordlader gunstiger kan zijn dan een moderne auto met 3-fase boordlader. Het gaat dus om zo efficiënt mogelijk opladen! Wij als EV-expert werken samen met een Eneco, waardoor je een eigen laadpaal in het leasecontract kan opnemen. Eneco installeert de laadpaal bij jou thuis, waardoor jij volledig ontzorgt wordt.

5. Levertijd

Iedere branche heeft helaas te leiden onder het coronavirus. Dat geldt ook voor de automotive. Verschillende autofabrikanten hebben hier hinder van ondervonden. Het tekort aan computerchips voor de auto’s is hier een goed voorbeeld van. De levertijden van elektrische auto’s lopen in sommige gevallen dan ook op tot 4-6 maanden. Gelukkig zijn hier altijd oplossingen voor te vinden. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar een voorloop auto zodat je, tot de periode dat jouw auto geleverd wordt, snel voorzien bent van een mooie auto. Daarnaast zijn er een aantal partijen die slim hebben ingekocht, waardoor je wel dit jaar nog kunt rijden in een elektrische auto met 16% bijtelling. Bekijk hier onze voorraad elektrische auto’s met 16% bijtelling.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl