Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Ford Mustang Mach-E Extended Range krijgt meer range

Vandaag heeft Ford een zeer positief bericht naar buiten gebracht voor berijders van de Ford Mustang Mach-E Extended Range 98 kWh. Er zal in het voorjaar van 2022 een software-update uitgebracht worden waarmee de range van de elektrische Ford nog groter zal worden. 

Netto versus bruto accucapaciteit

Bij de introductie van de elektrische Ford Mustang Mach-E is de auto uitgebracht met twee accupakketten. Respectievelijk zijn deze accupakketten 75 en 98 kWh groot. Dit is de bruto accucapaciteit. In de praktijk is niet de volledige bruto accucapaciteit bruikbaar, hier is een veiligheidsmarge op ingebouwd waardoor er uiteindelijk een iets kleinere, netto accucapaciteit overblijft. Deze veiligheidsmarge wordt ingebouwd om de levensduur van de accu te vergroten. Voor de MAch-E heeft Ford dit afgesteld op een netto accucapaciteit van 68 en 88 kWh.

Over the air software-update

Inmiddels heeft Ford geconstateerd dat de veiligheidsmarge van het 98 kWh accupakket vergroot kan worden. Een positief bericht voor de berijders van deze auto. Het merk heeft beloofd om in het voorjaar van 2022 een software-update uit te gaan rollen waarmee er 3,4 procent meer netto accucapaciteit zal ontstaan. De toename van de bruikbare accucapaciteit zal voor de RWD een WLTP actieradius van 631 kilometer opleveren. Dit was (en is nu nog) 610 kilometer.

Al met al is dit goed nieuws voor de leaserijders die overwegen om een Ford Mustang Mach-E te rijden. De auto heeft zich inmiddels bij ons al bewezen toen wij hem uitgebreid hebben getest en lijkt er dus nog een schepje bovenop te gaan doen. Wil je nog in 2021 gaan rijden in een Ford Mustang Mach-E? Neem dan snel contact op! Wij hebben nog enkele exemplaren beschikbaar die leverbaar zijn in 2021.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl