Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Ford komt met elektrische E-Transit Courier

Ford breidt de vloot elektrische bedrijfswagens - waaronder de Ford Transit - verder uit met de komst van de elektrische E-Transit Courier. De elektrische bedrijfswagen van Ford krijgt een groter laadvermogen dan zijn voorganger en kan snelladen met 100 kW DC. We moeten wel nog even geduld hebben, want de elektrische bedrijfswagen van Ford gaat eind 2024 in productie.

Elektrische bedrijfswagen van Ford

Een van de belangrijkste aspecten van een (elektrische) bedrijfswagen is natuurlijk de laadruimte. Hier hebben de ontwerpers ook rekening mee gehouden. De Ford E-Transit Courier heeft namelijk een grotere en flexibele laadruimte die 25% meer laadvolume biedt dan het huidige model. Dankzij de breedte tussen de achterste wielkasten van 1.220 mm is het mogelijk om twee europallets te vervoeren. Het maximale laadvermogen van de E-Transit Courier komt neer op 700 kg, met een maximaal aanhangergewicht van 750 kg.

De Ford E-Transit Courier beschikt over een elektromotor met een vermogen van 100 kW. Rijden in een elektrische auto is over algemeen al erg comfortabel, maar het rijden in deze elektrische bedrijfswagen wordt nog makkelijker gemaakt door 'one-pedal-driving'. Met deze functionaliteit kun je remmen en gas geven met dezelfde pedaal. 

Opladen Ford E-Transit Courier

Ford wil het thuis opladen voor bestuurders nog gemakkelijker maken doordat de auto met een laadvermogen van 11 kW AC kan opladen. Dit betekent dat de elektrische bedrijfswagen binnen 5,7 uur weer volledig is opgeladen. Je kunt dus met een gerust hart de volgende dag weer met een volle accu op pad! 

Is de Ford E-Transit Courier tussendoor toch bijna leeg? Bij een snellaadstation kan deze elektrische bedrijfswagen met een snellaadvermogen van 100 kW DC snelladen. Omgerekend betekent dit dat je 35 minuten aan laadtijd kwijt bent. 

Helaas heeft Ford nog niets bekendgemaakt over de actieradius. We houden je uiteraard op de hoogte, zodra er meer bekend is! 

Ford e-transit courier in 2024 in productie

Ben je gecharmeerd van de Ford E-Transit Courier? De elektrische bedrijfswagen van Ford word eind 2024 geproduceerd.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl