Beoordeeld met 9,3
085 4871441

EU-akkoord: vanaf 2035 alle nieuwe auto’s vrij van fossiele brandstof

Gisteren brachten we het nieuws al dat het kabinet ondernemers wil stimuleren om het wagenpark te verduurzamen. Nu doet de EU daar een schepje bovenop. Vandaag zet de Europese Unie namelijk een belangrijke stap richting het verduurzamen van de autobranche: vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto’s in de Europese Unie CO2-uitstootvrij zijn.

Geen fossiele brandstoffen meer

De Europese Commissie, het Europees Parlement en de verschillende lidstaten zijn het eens geworden over de regelgeving voor het produceren van auto’s en kleine bedrijfswagens. Vanaf 2035 mogen er geen nieuwe CO2-uitstotende varianten van de fabrieksbanden rollen en moeten de nieuwe auto’s allemaal werken op bijvoorbeeld elektriciteit en waterstof. Dit is goed nieuws voor iedereen die elektrische auto’s een warm hart toedraagt.

‘De Europese markt is er klaar voor’

VVD-Europarlementariër Jan Huitema is blij met het besluit. Hij was nauw betrokken bij het sluiten van deze deal en vindt dat de Europese markt klaar is voor deze regelgeving. Bovendien moest er volgens hem snel actie ondernomen worden, omdat nieuwe auto’s gemiddeld 15 jaar lang op de weg blijven. In 2050 wil de Europese Unie namelijk helemaal af van auto’s die rijden op fossiele brandstoffen.

Nu al je wagenpark verduurzamen?

Wil jij niet wachten tot 2035 en liever nu al je wagenpark verduurzamen? Bij Mobility Service hebben we een groot aanbod aan elektrische personen- en bedrijfswagens. Lease nu bijvoorbeeld erg voordelig een Cupra Born, Tesla Model Y of een Nissan Ariya. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Liever iets anders leasen? Geen probleem! We hebben veel modellen op voorraad, dus kijk gerust op onze voorraadpagina of stel een geheel eigen auto samen in onze configurator

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl