Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische Renault Megane E-Tech krijgt actieradius van 450 kilometer

Renault staat al jaren bekend om haar goed ontwikkelde elektrische auto’s. De Renault Zoe is inmiddels niet meer weg te denken uit het Europese straatbeeld. Ook onze eigen ervaringen met deze EV zijn positief. De auto heeft een rijbereik die goed overeenkomt met de opgegeven actieradius volgens de WLTP-testnorm en is rijk uitgerust. Het automerk heeft nu een nieuwe EV in het C-segment aangekondigd: de Renault Megane E-Tech Electric. Met de komst van deze EV wordt de elektrische vloot van Renault verder uitgebreid. 

Elektrische Megane van Renault

De elektrische auto in het C-segment van Renault kan het nog weleens goed gaan doen. Het automerk staat immers bekend om haar elektrische auto’s die relatief betaalbaar zijn en goed presteren. De elektrische Megane is gebaseerd op het CMF-EV-platform. Qua design lijkt de auto op niet meer op de bekende middenklasser/C-segmenter, maar meer op een crossover. Helaas heeft het automerk nog geen exacte cijfers vrijgegeven van de afmetingen van de auto, het pre-productie model heeft een lengte van 4,21 meter. Op de foto’s lijkt de auto qua formaat op de Volkswagen ID.3.  Het definitieve design wordt in de zomer onthuld, er zullen 30 pre-productiemodellen de weg op gaan. Deze modellen worden in de fabriek in Douai geproduceerd en zijn voorzien van een camouflagewrap.

De elektrische auto van Renault krijgt 217 pk en een 60 kWh accupakket. Dat betekent dat de auto een actieradius krijgt van 450 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de werkelijkheid valt het rijbereik natuurlijk altijd iets lager uit. In een video samen met Autoblog leggen we uit waarom.

Als EV-expert zijn wij natuurlijk erg nieuwsgierig naar de laadmogelijkheden, de verwachting is dat de auto zal beschikken over een 3-fase boordlader, net als de Renault Zoe. Het is nog even afwachten met welke laadsnelheid de auto kan snelladen. Op de foto’s is te lezen dat laden met 160 kW mogelijk is, we zijn benieuwd of dit ook in de praktijk gehaald gaat worden. Aangezien het aanbod elektrische auto’s steeds verder wordt uitgebreid, zijn wij dan ook nieuwsgierig of deze EV zich kan meten met zijn directe concurrentie.

Verder heeft Renault nog niets bekendgemaakt over de prestaties, prijzen, interieur etc. Ook zijn wij heel benieuwd wanneer we dit model op de Nederlandse markt kunnen verwachten. Deze informatie zullen zij uiteraard in een later stadium bekendmaken.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl