Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische Opel Mokka krijgt actieradius van 322 kilometer

Opel heeft eindelijk meer bekendgemaakt over de elektrische Opel Mokka: de Opel Mokka-e. Het nieuwe model symboliseert de toekomstvisie van het automerk. De elektrische Opel Mokka krijgt een 50 kWh accupakket en een actieradius van 322 kilometer (WLTP). In dit artikel delen wij de belangrijkste kenmerken van de elektrische Opel Mokka-e.

Design + interieur Opel Mokka-e

Met de elektrische Opel Mokka combineert Opel de succesformule van de brandstofvariant met de rijeigenschappen en technologie van een elektrische auto. Verschillende automerken hebben inmiddels bewezen dat de elektrische crossover populair is. De Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric zijn hier twee voorbeelden van.

Zoals iedere elektrische auto, is ook de Opel Mokka herkenbaar als elektrische auto vanwege de dichte grille en laadaansluiting. De Opel Mokka-e is het eerste model van Opel die direct vanaf de marktintroductie beschikbaar is met elektrische aandrijving.

De elektrische Opel Mokka biedt ruimte voor vijf personen, heeft een bagageruimte van 350 liter en is bovendien voorzien van een volledig digitale cockpit. Less is more moet Opel gedacht hebben. De auto beschikt niet over decoratieve animaties en overbodige analoge tellers. Alleen de hoognodige informatie is verwerkt in het interieur van de auto. De Opel Mokka-e beschikt over een horizontaal instrumentenpaneel met twee breedbeeldschermen. De auto is voorzien van Advanced Cruise Control, stop & go- functie, LED verlichting en achteruitrijcamera.

Actieradius Opel Mokka-e

De Opel Mokka-e is gebaseerd op het CMP-platform. Opel heeft hiervoor niet speciaal gebruik gemaakt van een platform dat alleen geschikt is voor elektrische auto’s. De ontwerpers bij het ontwerp rekening gehouden met het gewicht van de auto. Hierdoor is de nieuwe generatie 120 kg lichter dan zijn voorganger.

De Opel Mokka-e heeft een 50 kWh accupakket en een actieradius van 322 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Omdat de meetmethode altijd uitgaat van het meest gunstige scenario, zal de actieradius in de praktijk vaak wat lager liggen. In de praktijk ligt de actieradius gemiddeld genomen 10 tot 20% lager. De auto heeft een vermogen van 136 pk. Door de hoge koppel die direct beschikbaar is, komt de auto goed van z’n plek. Je kan het rijgedrag van de auto aanpassen doormiddel van de verschillende rijmodi: Normal, Eco en Sport.

Opladen Opel Mokka-e

Je kunt ervoor kiezen om de elektrische Opel Mokka thuis op te laden, via openbare oplaadpunten of via een snellaadstation. Een pluspunt is het maximale snellaadvermogen van de auto. De auto kan met een maximaal snellaadvermogen van 100 kW DC snelladen. Dat betekent dat de auto binnen 30 minuten weer voor 80% is opgeladen. Ga je naar een openbare laadpaal met een maximaal laadvermogen van 11 kW, dan moet je rekening houden met een laadtijd van ongeveer 5 uur.

Opel Mokka-e Leasen

Heb je interesse in het leasen van de Opel Mokka-e? Helaas heeft het automerk officieel nog geen prijzen bekendgemaakt. De verwachte vanafprijs is 37.500 euro. Naar verwachting beleeft de Opel Mokka-e in februari 2021 zijn marktintroductie. Omdat de auto in 2021 wordt uitgebracht moet je rekening houden met een bijtelling van 12%.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl