Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische bedrijfswagens uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2021’

De volledig elektrische bedrijfswagens van Citroen, Peugeot en Opel hebben de titel ‘International Van of the Year 2021’ in de wacht gesleept. Dit is het eerste jaar dat een elektrische bedrijfswagen er met de titel vandoor gaat. De Europese titel wordt jaarlijks bepaald door 24 bedrijfsjournalisten. Automerken zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van elektrische bedrijfswagens, maar voor het eerst sinds lange tijd zijn er elektrische bedrijfswagens op de markt met een goede actieradius, een goed laadvermogen en voldoende ruimte. In dit artikel stellen wij de drie winnaars graag aan je voor. 

Het jaar van de elektrische bestelbus

Wordt 2021 het jaar van de elektrische bedrijfswagen? Het zou heel goed kunnen. Een aantal jaren geleden was het nog niet heel interessant om een elektrische bedrijfswagen aan te schaffen of te leasen. De actieradius en het snellaadvermogen waren redelijk beperkt. Hier lijkt met de nieuwe modellen verandering in te komen. De Citroen E-Jumpy, Opel Vivaro-E en Peugeot e-Expert hebben alle drie dezelfde aandrijflijn. Je hebt de keuze uit een 50 kWh of 75 kWh accupakket. De modellen met het 50 kWh accupakket hebben een actieradius van 230 kilometer (WLTP). De elektrische bedrijfswagens met het grotere accupakket kunnen 330 kilometer rijden op een volle acculading (WLTP).

Nog een USP van de nieuwe generatie elektrische bedrijfswagens is het snellaadvermogen. Dankzij de 100 kW boordlader zijn de elektrische bedrijfswagens binnen 40 minuten weer voor 80% opgeladen. Voor een elektrische bedrijfswagen is een maximaal snellaadvermogen van 100 kW behoorlijk snel. De Hyundai Kona Electric kan bijvoorbeeld met maximaal 77 kW DC snelladen. Alle drie de modellen hebben een maximaal trekgewicht van 1.000 kg en een laadvermogen van maximaal 1.250 kg.

Elektrische bedrijfswagens zijn duurzaam alternatief

Een elektrische bedrijfswagen kan een oplossing zijn voor bedrijven die rekening moeten houden met milieuzones en die graag de CO2-uitstoot willen verlagen. Bovendien heb je veel minder onderhoudskosten, gezien de elektrische aandrijflijn, en kun je op jaarbasis behoorlijk besparen op je brandstofkosten.

De afgelopen periode hebben onze EV-experts in real life al even kennis mogen maken met de Peugeot e-Expert en Toyota ProAce Electric. Wij waren positief verrast. Een uitgebreide review volgt binnenkort!

Elektrische bedrijfswagen leasen?

Ben je enthousiast geworden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om een elektrische bedrijfswagen te leasen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website of neem contact op met een van onze EV-experts. Zij kunnen je alles vertellen over elektrische bedrijfswagens!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl