Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische auto van Volkswagen onder de 25.000 euro

Een 100% elektrische Volkswagen onder de 25.000 euro? Het lijkt vanaf 2025 realiteit te worden met de Volkswagen ID. 2all concept. Het studiemodel lijkt in veel opzichten op de Volkswagen Polo (design) en Golf (binnenruimte). Maar heeft zo'n aantrekkelijke prijs ook invloed op de grootte van het accupakket? Als we Volkswagen moeten geloven niet! De ID. 2all concept krijgt een actieradius van maximaal 450 kilometer (WLTP). Voor de meeste zakelijke rijders is een EV met zo'n rijbereik meer dan voldoende. Lees hieronder alle ins & outs over de ID. 2all concept. 

Volkswagen ID. 2all concept onder de 25.000 euro

Volkswagen heeft inmiddels al een behoorlijke reeks elektrische auto's op de markt gebracht. Denk aan de Volkswagen ID.3, ID.4, ID.5 en ID.Buzz. Het automerk wil nog een stapje verder gaan. Een elektrische auto uitbrengen die qua prijs en accupakket nóg aantrekkelijker is voor Nederlanders. Je hebt natuurlijk de Dacia Spring Electric - momenteel de goedkoopste EV van Nederland - vanaf 21.750 euro. Weliswaar een aantrekkelijke prijs, maar het design moet je smaak zijn en de auto is ook niet bepaald een geschikte gezinsauto. Bovendien heeft deze EV een actieradius van 230 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit uitkomen op een rijbereik tussen de 165 - 190 kilometer. Dan klinkt het maximale rijbereik van 450 kilometer dat de ID.2all biedt een stuk aantrekkelijker!

Ondanks zijn compacte afmetingen - 4,05 meter lang, 1,81 meter breed en 1,53 meter hoog - zorgt de ruime wielbasis van 2,60 meter voor verrassend veel ruimte in het interieur. Je kunt de binnenruimte vergelijken met die van een Golf. De digitale cockpit met een scherm van 27,7 cm het head-up display en het grote touchscreen van 32,7 cm maken het interieur helemaal af. De auto zit boordevol features waaronder elektrisch verstelbare stoelen mét massagefunctie. Ook kun je gemakkelijk je smartphone opladen door de vele USB-C aansluitingen. 

De ID. 2all is de eerste elektrische auto van Volkswagen die op het MEB Entry-platform wordt gebouwd. Dankzij dit platform wordt de ID. 2all de eerste elektrische Volkswagen met voorwielaandrijving.

Actieradius + opladen ID. 2all

Wat kunnen we verder verwachten van deze EV? Als het goed is krijgt deze EV een elektromotor met een vermogen van 226 pk en een verwacht rijbereik van maximaal 450 kilometer (WLTP). 

Heb je de EV helemaal leeggereden? Dan moet de ID. 2 all bij een snellader binnen 20 minuten weer voor 80% zijn opgeladen. Deze laadtijd komt aardig in de buurt van de Kia EV6 en Hyundai IONIQ 5.

Volkswagen ID. 2all beschikbaar in 2025

We moeten wel nog even geduld hebben totdat deze variant op de markt wordt uitgebracht. In 2025 volgt namelijk het productiemodel. Wij zijn heel benieuwd of de instapversie overeenkomt met deze conceptversie. 

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl