Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische auto opladen zonder laadpas, kan dat?

Renault Zoe

Als ervaren elektrische rijder weet ik inmiddels dat je echt nergens komt zonder laadpas. Deze gedachte werd dit weekend nogmaals bevestigd. Het advies dat wij onze klanten altijd meegeven is: Zorg voor een extra laadpas in je auto, want die ga je een keer nodig hebben. Nou nu kun je vast drie keer raden wat mij afgelopen weekend overkwam.. Ik moest mijn elektrische auto opladen, en ik kon nergens mijn alternatieve fysieke laadpas vinden. Wat doe je dan? In mijn geval ging ik alsnog op pad met goede hoop dat ik onderweg in ieder geval wel kon snelladen bij Fastned. Ben je benieuwd hoe dit verder verliep? Lees gauw verder!

Koppel je laadpas met de Fastned-app

Renault Zoe

Ik had nog 44 procent rijbereik (zo'n 100 kilometer) terwijl ik van Oudehaske naar Amsterdam moest. Dat zou ik dus net niet gaan redden zonder te moeten snelladen. Het probleem was echter dat mijn huidige laadpas niet meer werkte, ik mijn fysieke back-up laadpas niet kon vinden, dus was ik een soort van overgeleverd aan het enige alternatief: de app van Fastned. Ik had namelijk eerder wel mijn eigen laadpas gekoppeld in de app. Daarnaast had ik ook nog een digitale Shell Recharge laadpas. Dat moet goedkomen zou je zeggen toch? Ik had er alle vertrouwen in, vaak ben je te bang ;), dus zo gezegd zo gedaan. Ik zou stoppen bij de Fastned net voorbij Lemmer op de A6.

Eenmaal aangekomen probeerde ik via de Fastned app een laadsessie te starten. Helaas ging dat niet zonder slag of stoot. Ik kwam er achter dat een laadpas toch echt het snelste en makkelijkste werkt. Maar goed, de aanhouder wint, dus na een paar keer proberen deed 'ie het eindelijk! Yes! Wat was ik blij dat ik al een keer eerder mijn laadpas had gekoppeld had in de app, waardoor ik alsnog zonder fysieke laadpas kon snelladen. De heenreis kom ik in ieder geval met genoeg range aan op mijn bestemming. Hoe ik daar zou opladen, en of dat ├╝berhaupt een optie was, was voor latere zorg in mijn ogen.

Tip van Flip: koppel direct jouw laadpas met de Fastned-app, zodat je een werkend alternatief hebt als je fysieke laadpas ineens niet meer werkt.

Zorg ALTIJD voor een extra laadpas in je auto

Goed eenmaal aangekomen op bestemming moest ik natuurlijk ook weer een keer naar huis, en dus moest ik een tweede keer mijn elektrische Renault Zoe opladen. Ik heb verschillende pogingen gedaan om mijn elektrische auto op te laden bij een laadpaal, zonder laadpas en helaas ook zonder succes. Op zo'n moment kom je er wederom achter dat een fysieke laadpas toch echt wel handig is. Dus tip nummer 2: zorg altijd voor een extra laadpas in je auto. Gelukkig in mijn geval kon ik wederom terecht bij Fastned met de app. Uiteindelijk heb ik dus alsnog prima kunnen snelladen zonder fysieke laadpas bij mij te hebben. Raad ik het aan? Nee, alhoewel ik wel weer een ervaring rijker ben. Je merkt op zo'n moment dat je afhankelijk bent van de werkende apparatuur, software en connectie. Conclusie: Het maakt je leven als elektrische rijder een stuk makkelijker met meerdere, werkende laadpassen.

Mini in de sneeuw

Tips voor je elektrische auto tijdens winterse temperaturen

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl