Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische auto met zonnepanelen krijgt groter 58 kWh accupakket

De Duitse start-up Sono Motors heeft aangekondigd de elektrische auto op zonnepanelen – de Sono Sion – te voorzien van een groter accupakket. Het plan was eerst om de Sion uit te rusten met een 35 kWh accupakket. Nu heeft het bedrijf besloten om het kleinere accupakket te vervangen voor een 54 kWh accupakket. De elektrische auto krijgt hiermee een actieradius van 305 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Je zou zeggen, een groter accupakket betekent automatisch een hogere prijs, maar dat blijkt niet het geval te zijn. De eerste elektrische auto van Sono Motors blijft de vanafprijs houden van 25.500 euro. In 2023 start de productie van de Sono Sion. Het is nog onduidelijk wanneer de auto in Nederland wordt uitgebracht. 

Elektrische auto laadt op via zonne-energie

De Sion zou eind 2019 in Duitsland al uitkomen, maar door onder andere het coronavirus zijn de leveringen zijn uitgesteld. Sono Motors heeft doorgezet en eind december 2020 is de financiering afgerond. Op de website van de Duitse start-up communiceren ze dat ze in 2023 beginnen met de productie. Het is verder nog onduidelijk wat de uiteindelijke prijzen en levertijd in Nederland zal zijn.

De Sono Sion is voorzien van zonnecellen, wat een extra rijbereik van 112 kilometer kan opleveren door middel van zonne-energie. De auto kun je thuis opladen, via openbare laadpalen en het snellaadnetwerk. Bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 11 kW AC, is de auto binnen 5 uur en 15 minuten weer volledig opgeladen. De auto kan ook snelladen, met een snellaadvermogen van 75 kW DC is de auto binnen 35 minuten weer voor 80% opgeladen.

Het is nog onduidelijk wanneer de Sono Sion werkelijk in Nederland beschikbaar zal zijn. Uiteraard houden we je op de hoogte zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl