Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Elektrische auto’s 2020 met volledige 8% bijtelling onder de 45.000 euro

Een elektrische auto zakelijk leasen, dat klinkt fiscaal aantrekkelijk. Voor een 100% volledig elektrische betaal je immers slechts 8% bijtelling. Toch krijgen wij regelmatig de vraag hoe voordelig een elektrische auto daadwerkelijk is. De vanafprijs van de elektrische auto ligt immers over het algemeen een stuk hoger dan een benzineauto. Het is daarom erg belangrijk om te kijken naar de totale kosten van je leaseauto. De leaseprijs is belangrijk, maar ook het onderhoud, brandstofkosten (of stroomkosten) en de bijtelling. In dit artikel geven wij drie mogelijke elektrische auto’s waarbij je profiteert van de 8% bijtelling over de volledige fiscale waarde. 

Volkswagen ID.3 (37.890 euro)

De Volkswagen ID.3 is nog maar net uit op de markt, maar is nu al een van de bestverkochte elektrische auto’s van dit moment. Van het totaal aantal verkochte elektrische auto’s, bezet de Volkswagen ID.3 een marktaandeel van 11 procent. Daarmee verslaat de populaire auto de tweede positie van de Tesla Model 3.

De Volkswagen ID.3 is met name zeer geliefd onder de zakelijke rijder. De auto heeft een vanafprijs onder de 45.000 euro, wat betekent dat je van 8% bijtelling over de volledige fiscale waarde kan profiteren. Daarnaast biedt het zakelijk leasen van de Volkswagen ID.3 ook nog een aantal andere voordelen. Voor een vast bedrag per maand (456 euro) heb je verder geen omkijken naar onderhoud, pechhulp, verzekering etc. De enige kosten die je hebt zijn de laadkosten. Als je kijkt naar het totale kostenplaatje van een elektrische auto, dan kun je op jaarbasis behoorlijk besparen. De vanafprijs van een elektrische auto ligt weliswaar een stuk hoger, maar de totale kosten (TCO: Total Cost of Ownership) kunnen aanzienlijk lager zijn. In samenwerking met Tweakers hebben we in een artikel de kosten van een elektrische auto vergeleken met een benzineauto.

Kia e-Niro (44.995 euro)

De Kia e-Niro is al jaren een van de bestverkochte elektrische auto’s. Vorig jaar stond de Kia e-Niro op de derde plek van bestverkochte elektrische auto’s. Dit jaar staat de Kia e-Niro op nummer 1 als bestverkochte elektrische auto. Tot nu toe zijn er 5.574 exemplaren van verkocht.

De Kia e-Niro is om een aantal redenen een van de bestverkochte elektrische auto’s. De Kia e-Niro biedt voldoende ruimte, heeft een actieradius van 455 kilometer (WLTP), kan in ongeveer 45 minuten van 10-80% snelladen en is standaard rijk uitgerust.

Met een vanafprijs van 44.995 euro kun je nog nét van de volledige 8% bijtelling profiteren. Indien je Kia e-Niro in 2020 gaat leasen moet je rekening houden met een nettobijtelling van ongeveer 109 euro per maand (belastingschaal 1). Ga je dezelfde auto zakelijk leasen in 2021, dan ga je fors meer betalen qua bijtelling. De bijtelling komt dan neer op ongeveer 175 euro per maand (belastingschijf 1). De bijtelling wordt namelijk per 1 januari 2021 verhoogd van 8% tot 45.000 naar 12% tot 40.000 euro.

Hyundai Kona electric (41.595 euro)

Je zou kunnen zeggen dat de Hyundai Kona Electric de tweelingbroer is van de Kia e-Niro. In vele opzichten lijken de elektrische auto’s op elkaar. Het verschil zit ‘m met name in de ruimte. De Hyundai Kona Electric is net iets kleiner dan de Kia e-Niro en iets voordeliger. De Hyundai Kona Electric kun je zakelijk leasen vanaf 494 euro per maand. Verder is de actieradius van de Kona iets groter (484 kilometer, WLTP) en komt de snellaadtijd (+- 45 minuten) overeen met de Kia E-Niro.

De Hyundai Kona Electric wordt vaak gekozen door de zakelijke rijder die op zoek is naar een luxe auto, maar niet al teveel bijtelling wil betalen. De bijtelling van de Hyundai Kona Electric komt neer op ongeveer 101 euro (belastingschijf 1). Ga je deze auto in 2021 leasen, dan moet je rekening houden met een nettobijtelling van 153 euro per maand (belastingschijf 1).

Elektrische auto leasen in 2020

Heb je interesse in het zakelijk leasen van een elektrische auto? Het is fiscaal gezien zeker de moeite waard om dit jaar nog over te stappen naar een elektrische auto. Gelukkig hoef je bij de Volkswagen ID.3, Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric geen rekening te houden met een lange levertijd. Bij ons zijn ze alledrie uit voorraad leverbaar!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl