Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Eerste Tesla Model Y’s zijn afgeleverd in Nederland

Afgelopen maandag 23 augustus was het eindelijk zover. Tesla begon in Tilburg met het uitleveren van de eerste Model Y’s in Nederland. Als je graag een proefrit wil maken in de Tesla Model Y, moet dat naar verwachting vanaf morgen al mogelijk zijn. De eerste officiële demo auto’s worden dan geleverd bij de Tesla Stores. Indien je nu een exemplaar besteld, wordt de Tesla Model Y Long Range naar verwachting in september 2021 geleverd. 

Eerste tesla Model Y’s in Nederland

Tesla Model Y interieur

De Tesla Model Y bestuurders hebben er even op moeten wachten, aangezien het model in 2019 voor het eerst al werd aangekondigd. Maar het moment is eindelijk daar. De eerste Tesla Model Y’s (Long Range) zijn reeds uitgeleverd aan de nieuwe eigenaren. De Long Range uitvoeringen worden eerst uitgeleverd. De Tesla Model Y Performance wordt naar verwachting begin 2022 uitgeleverd.

De Model Y is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Long Range en Performance. Qua formaat zit het nieuwste model van Tesla tussen de Model 3 en Model Y in. De Model Y is ook wel een compacte SUV gebaseerd op de Model 3. Overigens heeft de SUV van Tesla een trekgewicht tot wel 1.600 kg. Op vakantie met je EV en caravan is dus geen uitdaging meer. Wij hebben dit tevens reeds getest in een video met onze samenwerkingspartner Autoblog.

De Long Range heeft een vanafprijs van 64.000 euro en de Performance is verkrijgbaar vanaf 70.000 euro. De Tesla Model Y is zakelijk te leasen vanaf 708 euro.

Actieradius + opladen Tesla Model Y

De Performance heeft een actieradius van 480 kilometer en de Long Range heeft een rijbereik van 507 kilometer (WLTP). In de praktijk zal de actieradius waarschijnlijk variëren tussen de 430 en 450 kilometer. Uiteraard is het rijbereik afhankelijk van de gekozen uitvoering.

Al jaren heeft Tesla het goed voor elkaar als het gaat om het opladen en snelladen. De Tesla Superchargers hebben een uitstekende dekking in Europa. Daar onderscheidt Tesla zich echt mee ten opzichte van de concurrentie. De Model Y kan met een laadvermogen van 250 kW DC snelladen. Dat betekent dat de auto binnen 25 minuten weer voor 80% is opgeladen. Bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 11 kW AC heb je binnen 8uur en 15 minuten weer een volle accu.

Tesla Model Y leasen 2021

Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Tesla Model Y? De Model Y Long Range is verkrijgbaar vanaf 708 euro per maand. Als je nu een exemplaar besteld via onze website, kunnen wij de Model Y naar verwachting in september al leveren. Wees er overigens wel snel bij, want er zijn nog maar een paar exemplaren beschikbaar.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl