Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Eerste Tesla Model Y’s gearriveerd in Europa

De eerste Tesla Model Y’s zijn gearriveerd in Europa. Vooralsnog staan de eerste afleveringen gepland voor september, maar het zou dus zomaar kunnen dat de eerste exemplaren eerder worden geleverd. Als we Elon Musk moeten geloven wordt de Model Y wereldwijd de bestverkochte EV van 2022. En wij begrijpen als EV-expert heel goed waarom. Tesla onderscheidt zich al jaren ten opzichte van de andere automerken door hun innovatieve technologie en uitstekende laadinfrastructuur. 

Tesla Model Y geïmporteerd vanuit China

De Model Y is al enige tijd beschikbaar op de Chinese markt en in de VS. Europa heeft echter even moet wachten op de Model Y. Het plan was namelijk om de modellen in de fabriek in Duitsland te produceren. Echter is de fabriek nog steeds niet klaar, waardoor de productie ook vertraging heeft opgelopen. Daarom heeft Tesla ervoor gekozen om de modellen uit China te importeren.

Tesla Model Y een combinatie van de Model 3 en Model X

Qua design is de auto een combinatie van de Model 3 en Model X. Beide auto’s hebben zich al bewezen en Tesla hoopt met de komst van de Model Y opnieuw een succesformule gecreëerd te hebben. De Tesla Model Y is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Long Range en Performance.

Actieradius + opladen Tesla Model Y

Afhankelijk van het gekozen model varieert de actieradius tussen de 480 en 505 kilometer (WLTP). In werkelijkheid zal de actieradius van de Model Y neerkomen op zo’n 400 kilometer.

Zoals we inmiddels mogen verwachten van Tesla is de Model Y uiteraard uitgerust met een 3-fase boordlader. De boordlader van de Model Y zorgt ervoor dat bij een openbare laadpaal (11 kW AC) binnen 7,5 uur weer volledig is opgeladen. Bij een Supercharger-locatie vergroot je het bereik van de Model Y binnen 15 minuten met 270 kilometer. De auto kan namelijk met een snellaadvermogen van 250 kW DC laden.

Tesla Model Y leasen in 2021

Heb je interesse in het zakelijk leasen van de Tesla Model Y? Wij hebben nog enkele Model Y Long Range exemplaren beschikbaar die wij in september al kunnen leveren. Wellicht zelfs al eerder als de eerste modellen al gearriveerd zijn in Europa. 😉 Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website en stel jouw exemplaar samen via onze website.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl