Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Eerste beelden van Kia EV9 – elektrische SUV van Kia – zijn onthuld

Kia heeft de eerste beelden van de Concept EV9 onthuld. Het automerk kondigt hiermee officieel de komst van een nieuwe SUV aan. De missie van het automerk is duidelijk; aanbieder worden van duurzame mobiliteitsoplossingen. Op 17 november in LA beleeft de Concept EV9 officieel zijn werelddebuut tijdens de Automobility LA. 

Nieuwe SUV van Kia

Met de Kia Concept EV9 wil het automerk alvast een blik in de toekomst werpen. De auto combineert een vooruitstrevend design met de nieuwste technologie en een volledige elektrische aandrijflijn. De eerste foto’s onthullen nog niet heel veel, maar geven een kleine impressie van hoe het model eruit komt te zien. Het scherm loopt helemaal door van links naar rechts en het stuurwiel is niet traditioneel rond, maar meer vierkant. Uiteraard gaat het hier om een conceptversie, dus de productversie zal er naar alle waarschijnlijkheid wel iets anders uitgaan zien.

Kia EV6 leasen in 2021

Kia doet het al jaren goed op het gebied van elektrische mobiliteit. De Kia e-Niro heeft zich inmiddels echt bewezen. De Kia EV6 is daarnaast ook nog niet heel lang uit op de markt, maar is nu al erg populair. Het succes heeft de auto deels te danken aan het e-GMP platform waar de Kia EV6 op gebouwd is. Daardoor kan de EV6 uitzonder snel opladen. Binnen 18 minuten is de auto namelijk weer voor 80% opgeladen.

Het is nog niet bevestigd of de conceptversie ook op het e-GMP platform gebouwd wordt, maar dit zal waarschijnlijk wel het geval zijn. Dit zou dan ook betekenen dat de Concept EV9 met dezelfde laadsnelheid kan laden.

Verder heeft het automerk nog vrij weinig bekendgemaakt over de actieradius, snellaadmogelijkheden en uitrusting. Na zijn officiele werelddebuut in LA hopen we meer details met jullie te kunnen delen! Wordt vervolgd!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl