Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Duitsland wil verplichte laadpaal bij tankstations

Waar in Nederland er sinds deze week een subsidie is op elektrische auto’s voor particulieren, is de elektrische auto bij onze Oosterburen nog niet ingeburgerd. Een tekort aan oplaadmogelijkheden is hier een van de grote oorzaken van. De Duitse regering heeft daarom besloten een deel van de economische steunmaatregelen voor de auto-industrie te gebruiken. Ook wil de regering de verschillende tankstations verplichten om laadpalen te gaan plaatsen voor elektrische auto’s.

Groeiende EV-markt

Duitsland is op het gebied van elektrisch rijden duidelijk minder ontwikkeld dan Nederland. Afgelopen jaar was het aandeel EV in de totale autoverkopen slechts 1,8%. Om de groei van elektrisch rijden te promoten heeft Duitsland besloten om de bestaande aankoopsubsidie te gaan verdubbelen. Dit betekent dat de consument een subsidie zal krijgen van €6.000. De verwachting is dan ook dat de verkoop van elektrische auto’s significant zal gaan toenemen. Het natuurlijke gevolg hiervan is dan ook de vraag naar laadinfrastructuur die hier op aansluit. Doordat in Duitsland juist de laadinfrastructuur het belangrijkste tegenargument is, gaat de overheid hier hard in investeren.

Verdrievoudiging

Dat het plaatsen van de benodigde laadinfrastructuur een dure aangelegenheid zal zijn, is een understatement. Duitsland heeft op dit moment slechts 24.730 laadstations. Dit is minder dan de helft van de hoeveelheid die wij in Nederland hebben. Om te kunnen voldoen aan de aanstaande en verwachte vraag zal Duitsland minstens 70.000 gewone laadpalen nodig hebben. Daarnaast zullen er ook plusminus 7.000 snelladers nodig zijn. Doordat er in Duitsland 14.000 tankstations zijn zal de verbinding aan tankstations een forse stap in de juiste richting zijn.

Voordeel Nederlandse leaserijder

Dat Duitsland op Nederland achterloopt met elektrisch rijden is bekend. Door de aanstaande ontwikkelingen voor de laadinfrastructuur zal het land het aantrekkelijker maken om elektrisch te rijden in Duitsland. Ook voor de Nederlandse automobilist en leaserijders is het een welkome ontwikkeling. Leaserijders die voor werkzaamheden vaak naar het buitenland gaan overwegen nog vaak auto’s voorzien van een brandstofmotor. De uitbreiding van de laadinfrastructuur zal er voor de zakelijke leaserijder voor zorgen dat een elektrische auto een interessant alternatief kan zijn.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl