Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de volledig elektrische Renault 5 Prototype

Renault heeft de koers voor de komende vijf jaar bepaald. De drie pijlers van het automerk zijn technologie, service en schone energie. Hiermee wil Renault inspelen op de veranderende automarkt. Het Renault 5 Prototype is hier een voorbeeld van. Het prototype is volledig elektrisch en geïnspireerd op de Renault 5 Turbo. Renault wil met deze elektrische auto de moderne technologie combineren met de rijke historie van het automerk. 

Elektrische prototype van Renault

De Renault 5 Prototype is een compacte, zuinige en sportieve auto. Het automerk heeft zich laten inspireren door het verleden, met een moderne twist door de elektrische aandrijflijn. Renault wil met deze auto de Europese markt veroveren. De ontwerpers hebben een aantal elementen van de Renault 5 Turbo behouden. Deze elementen zijn gecombineerd met materialen en afwerkingen geïnspireerd op de wereld van elektronica, meubels en sport.

“Het ontwerp van de Renault 5 Prototype is gebaseerd op de R5, het cultmodel van ons erfgoed. Dit prototype belichaamt simpelweg moderniteit, een voertuig dat relevant is voor zijn tijd: stedelijk, elektrisch, aantrekkelijk.” Gilles Vidal, Renault Design Director

De meeste mensen zullen aan de hand van de foto’s van het prototype de Renault R5 wel direct herkennen. De Renault R5 Prototype heeft dezelfde kenmerkende strakke lijnen en hoekigheid van het oorspronkelijke model. Nieuw zijn uiteraard de doorlopende verlichting aan de achterzijde. Ook hierin een knipoog naar het verleden, het Renault ‘Wybertje’ is verwerkt in de verlichting.

Het automerk heeft een aantal ‘oude’ elementen, zoals de luchtinlaat op de motorkap, gebruikt om het laadklepje te verbergen. De achterlichten zijn voorzien van aerokleppen en de mistlampen in de bumper zijn tevens dagrijlichten. Met het zijrooster, de uitgeklopte wielkasten en het achterlogo geeft het automerk een sterke knipoog naar de Renault R5 Turbo. De logo’s aan de voor- en achterkant lichten op en brengen de auto hiermee tot leven. Leuk detail uit het verleden, het Renault ‘Wybertje’ is verwerkt in de verlichting. Renault maakt ook de koppeling met de Franse roots, door de vlag in de achteruitkijkspiegels te verwerken.

Wij zijn erg benieuwd hoe de daadwerkelijke productversie eruit gaat zien. Wij houden je op de hoogte!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl