Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de nieuwste elektrische auto van Ford: de Ford Explorer EV

De Ford Explorer is een populaire SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1990 en sindsdien verschillende generaties heeft doorlopen. Het automerk heeft ervoor gekozen om het bestaande iconische model uit te brengen met een elektromotor. Dit model, genaamd de Ford Explorer EV, biedt een geheel nieuwe rijervaring voor Explorer-liefhebbers en iedereen die op zoek is naar een volledig elektrische SUV. Maar wat kunnen we verder van deze auto verwachten? Maak kennis met het nieuwste model van Ford: de volledig elektrische Ford Explorer EV.

Ford Explorer volledig elektrisch

Hoewel de naam hetzelfde is als de Explorer die in Nederland als PHEV wordt geleverd, is de Explorer EV een volledig op zichzelf staand model. De elektrische Explorer is een grote, robuuste en ruime auto die geschikt is voor gezinnen en avontuurlijke mensen die op zoek zijn naar een voertuig dat zowel op de weg als off-road goed presteert. Het interieur van de elektrische Explorer is ruim en comfortabel, met voldoende beenruimte en hoofdruimte voor alle passagiers. De elektrische auto heeft een bagageruimte van ongeveer 470 liter. Is dit niet voldoende? Als je de achterbank neerklapt dan heb je maar liefst 1.400 liter bagageruimte. Maar dat is niet alles, want in de middenconsole kun je zelfs een laptop kwijt dankzij 17 liter bergruimte en achter het centrale scherm zit een geheime, afsluitbare opbergruimte. 

De elektrische SUV van Ford kun je bestellen met 19, 20 of 21 inch velgen. Qua lakken is er ook voldoende keuze: blauw, wit, grijs, zwart en rood. 

De Ford Explorer EV moet een vanafprijs krijgen onder de 45.000 euro. Maar wat krijg je hiervoor terug? Het dashboard is uitgerust met een supergroot beweegbaar SYNC Move2-touchscreen, een modern infotainmentsysteem dat naadloos kan worden geïntegreerd met smartphones via Apple CarPlay of Android Auto. 

Ook is de elektrische auto uitgerust met sportief gevormde stoelen en een zwevende soundbar. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de elektrische Explorer verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel, een bestuurdersstoel mét massage en keyless entry. 

Wat betreft veiligheidsvoorzieningen heeft de elektrische Explorer een reeks functies die zorgen voor een veilige en plezierige rit. Zoals Assisted Lane Change3 voor meer veiligheid op hogere snelheid en Clear Exit Assist3 dat het risico op ongevallen in de stad verlaagt.

Ford Explorer EV opladen binnen 25 minuten

Het automerk heeft nog niets onthuld over de grootte van het accupakket en de bijbehorende actieradius, maar geeft wel aan dat de nieuwe Explorer EV in het gunstigste geval meer dan 500 kilometer actieradius heeft. Wel kun je de elektrische Explorer binnen 25 minuten opladen (van 20% naar 80%).

Ford Explorer EV dit jaar te bestellen

Heb je interesse in het kopen of zakelijk leasen van de Ford Explorer? De auto is verkrijgbaar in twee versies: Explorer en Explorer Premium. Je kunt de auto dit jaar nog bestellen voor een vanafprijs van ongeveer 45.000 euro. Zodra er meer informatie bekend is over het accupakket, laten we het je uiteraard weten. 

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl