Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de elektrische Skoda ENYAQ

Skoda heeft eindelijk de volledig elektrische Skoda ENYAQ (gecamoufleerd) onthuld. De elektrische Skoda krijgt een WLTP actieradius van maar liefst 500 kilometer, is binnen 40 minuten weer voor 80% opgeladen en wordt leverbaar in verschillende uitvoeringen. De elektrische Skoda ENYAQ komt naar verwachting begin 2021 naar Nederland.

Eerste foto’s van de Skoda Enyaq

Achterkant Skoda Enyaq iV

In februari 2020 heeft onder andere Autoblog.nl de elektrische Skoda ENYAQ in Ierland al even mogen testen. En zij zijn positief, net zoals wij als we kijken naar het design van de auto! Ondanks zijn camouflage oogt de elektrische SUV sportief en ruim. De elektrische Skoda is gebouwd op het zogeheten MEB-platform. Dit is de eerste elektrische auto van Skoda die op dit platform ontwikkeld is. Alle accu’s van de auto bevinden zich onder de vloer, wat de wegligging bevordert door het lage zwaartepunt. De elektrische auto biedt meer dan voldoende ruimte wanneer we kijken naar de bagageruimte van maar liefst 585 liter.

De Skoda ENYAQ is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, waarbij de basisuitvoering beschikt over achterwielaandrijving. De duurdere versie beschikt over een tweede elektromotor die de vooras aandrijft en maar liefst 1.200 kg kan trekken.

Actieradius Skoda Enyaq

De Skoda ENYAQ wordt leverbaar in vijf uitvoeringen. De basisuitvoering heeft een 55 kWh accupakket en een actieradius van 340 kilometer. De tweede versie is voorzien van een 62 kWh accupakket en een actieradius van 390 kilometer. De auto met het grootste accupakket beschikt over een 82 kWh accupakket en een actieradius van 500 kilometer.

De twee uitvoeringen met vierwielaandrijving zijn verkrijgbaar met een vermogen van 195 of 225 kW, een 82 kWh accupakket en een actieradius van ongeveer 460 kilometer (WLTP).

Opladen Skoda Enyaq

Skoda Enyaq aan het laden

De elektrische Skoda ENYAQ is thuis, via openbare oplaadpunten en via snellaadstations op te laden. Bij openbare oplaadpunten is de elektrische auto binnen 6 tot 8 uur weer volledig opgeladen dankzij een 3-fase AC laadsysteem. Dit is overigens wel afhankelijk van de grootte van de batterij. Bij een snellaadstation met een 125 kW DC snellader is de Skoda ENYAQ binnen 40 minuten weer voor 80% opgeladen. Thuis aan het stopcontact ben je langer bezig: met een 82 kW accupakket is de laadtijd van 0-100% 36 uur. Wanneer je thuis van plan bent te gaan laden is het aan te raden om een goede, bij voorkeur 3-fase, laadinstallatie te laten plaatsen om de laadtijd aanzienlijk te verkorten.

Skoda Enyaq leasen in 2021

Heb je interesse in het leasen van de Skoda ENYAQ? Naar verwachting is de elektrische Skoda leverbaar vanaf begin 2021. Dat betekent dat je als zakelijke rijder rekening moet houden met een bijtelling van 12%. Helaas heeft Skoda nog niets bekendgemaakt over de vanafprijzen van de elektrische SUV. Deze volgen in een later stadium.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl