Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de elektrische Renault Twingo Z.E.

Gisteren viel officieel het doek van de 100% elektrische Renault Twingo Z.E. De elektrische auto van Renault krijgt een 22 kWh accupakket en een actieradius 180 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Net zoals de Renault Zoe kan de Renault Twingo Z.E. met een maximaal laadvermogen van 22 kW opladen. In december 2020 is elektrische Renault Twingo Z.E. bij de dealers te bezichtigen. De prijzen volgen in een later stadium.

Ontwikkeling Renault Twingo Z.E.

Renault Twingo Z.E. voorkant

Na drie generaties werd het tijd voor een elektrische variant: de Renault Twingo Z.E. De ontwikkeling van elektrische auto’s is voor Renault geen onbekend terrein. Renault heeft al verschillende elektrische auto’s op de markt uitgebracht. Waaronder de Renault Zoe ZE50, Renault Kangoo Z.E., Renault Twizy en de Renault Master Z.E. Renault heeft een elektrische auto ontwikkeld die qua rijgedrag, actieradius en functionaliteiten aansluit op de behoeften van de stadsrijders. De Renault Twingo Z.E. is gebouwd op het platform die speciaal is ontwikkeld voor een auto met een elektrische aandrijving.

Design + interieur Renault Twingo Z.E.

De elektrische Renault Twingo Z.E. is compact en qua design herkenbaar als een Twingo. Toch kun je direct zien dat het om een elektrische auto gaat vanwege onder andere de blauwe rand van de naafdop, ‘Z.E. Electric’-badge op de achterklep, blauwe details in bovenste voorgrille en tot slot de laadaansluiting.

Het interieur van de elektrische auto is vergelijkbaar met de benzinevariant van de Renault Twingo. Je kunt kiezen uit verschillende kleurthema’s voor delen van het dashboard en stuurwiel. De Renault Twingo Z.E. heeft een bagageruimte van 240 liter en een laadlengte van 2,31 meter.

De Renault Twingo Z.E. is voorzien van de nieuwste moderne technologie met onder andere een 7 inch touchscreen.

Rijeigenschappen Renault Twingo Z.E.

Dankzij zijn volledig elektrische aandrijflijn komt de Renault Twingo Z.E. ontzettend snel van zijn plek en gaat van 0 naar 50 in slechts 4 seconden. De elektrische auto heeft een korte draaicirkel, beschikt over verschillende rijmodi en heeft een vermogen van 82 pk.

Een elektrische auto is in de basis behoorlijk stil, maar vanwege het ‘Z.E. Voice’ systeem kunnen voetgangers bij snelheden tot 30 km/u de Renault Twingo Z.E. toch horen aankomen. De bestuurder heeft hierbij de keuze uit drie geluiden.

Actieradius Renault Twingo Z.E

De Renault Twingo Z.E. heeft een 22 kWh accupakket. Het aandrijfsysteem van de elektrische auto is vergelijkbaar met die van de Renault Zoe. Uniek aan deze elektrische auto is het watergekoelde warmtemanagementsysteem. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat de batterij op de ideale werktemperatuur blijft. De Renault Twingo Z.E. heeft een actieradius van 180 kilometer volgens de WLTP-testnorm. In de praktijk zal de Renault Twingo Z.E. een actieradius hebben van ongeveer 150 kilometer.

Opladen Renault Twingo Z.E.

De Renault Twingo Z.E. kun je thuis opladen en via openbare laadpalen. De elektrische auto kan overigens niet snelladen. Daarentegen kan de Renault Twingo Z.E. met een maximaal laadvermogen van 22 kW (AC) opladen. Bij een 22 kW-laadpunt is de elektrische auto binnen 30 minuten weer voor 80% opgeladen.

App MyRenault

Net zoals iedere andere elektrische auto van Renault, blijf je continu verbonden met je auto vanwege de MyRenault app. Via de app kun je onder andere actuele laadstatus bekijken en de auto alvast voorverwarmen of koelen.

Renault Twingo Z.E. leasen in 2020

Heb je interesse in het leasen van een elektrische auto in het A-segment? Als je als zakelijke rijder op zoek bent naar een compacte, elektrische auto in het A-segment, dan is de Renault Twingo Z.E. wellicht iets voor jou. De Renault Twingo staat vanaf december 2020 bij de dealers in Nederland.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl