Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de elektrische Renault 5 Prototype

Renault heeft de koers voor de komende vijf jaar bepaald. De drie pijlers van het automerk zijn technologie, service en schone energie.

Renault 5 prototype

Renault 5

Het automerk liet de Fransen op verschillende manieren kennismaken met de oorspronkelijke Renault 5. In 1972 maakte de Renault 5 zijn filmdebuut in de welbekende reclamecampagne Les aventures de Supercar. De herkenbare looks van de oorspronkelijke versie wilde de ontwerper Nicolas Jardin terug laten komen in het prototype. En dat is aardig gelukt. Je ziet duidelijk aan het prototype dat er een bruggetje wordt gelegd naar de Renault 5. De rechthoekige dagrijlichten aan de onderzijde verwijzen naar de bijkomende mistlampen uit 1972.

Daarnaast proberen de ontwerpers de koplampen tot leven te brengen door de ledmatrixtechnologie. Deze technologie kan beweging creëren door animaties te programmeren. Dit doen ze ook met het nieuwe logo. De technologie van de koplampen heeft weinig overeenkomsten met de oorspronkelijke R5. Desondanks is het prototype nog steeds te herkennen als Renault 5 met een retro look.

Renault heeft verder niets bekendgemaakt over de aandrijflijn en het snellaadvermogen. Wij zijn heel benieuwd of het prototype daadwerkelijk op de markt wordt uitgebracht.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl