Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit is de eerste volledig elektrische Toyota bZ4X

Toyota heeft vandaag haar eerste volledig elektrische model – de Toyota bZ4X – gepresenteerd. Het automerk heeft al verschillende (plug-in) hybride en waterstofauto’s in haar vloot. Met de aankondiging van dit nieuwe model, voegt het automerk daar nu een volledig elektrische auto aan toe. De elektrische auto van Toyota wordt gebouwd op het zogeheten e-TNGA-platform. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s. Het nieuwe elektrische model markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Toyota. 

Toyota bz4X, eerste elektrische auto van toyota

Voor Europa is de Toyota bZ4X de eerste volledig elektrische auto. Hiermee is het niet alleen voor de consument een belangrijke auto, maar vooral voor Toyota zelf! Voor 2025 moeten 10 procent van alle verkocht Toyota’s emissievrij zijn. Hierin zal de bZ4X een zeer belangrijk aandeel gaan hebben.

Net zoals ieder ander automerk is Toyota ook volop aan het investeren in elektrificatie. De ambitie is duidelijk; de CO2-uitstoot afbouwen en CO2-neutraliteit bereiken. De letters bZ staan voor ‘Beyond Zero’. De batterij is geplaatst in de bodemplaat, wat onder andere het lage zwaartepunt, rijcomfort en wegligging ten goede komt. Dankzij het e-TNGA-platform biedt de auto meer ruimte, zowel binnen als buiten.

Actieradius en opladen Toyota bz4X

De elektrische auto van Toyota heeft een 71,4 kWh accupakket en heeft daarmee een actieradius van 450 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Je hebt de keuze uit een AWD of een echte 4WD versie. Voor het laden van de auto is nog niet alle informatie bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat de auto voorzien is van een DC snellader waarmee hij bij een 150 kW DC snellader in 30 minuten weer voor 80% is opgeladen.

Het is nog niet bekend wanneer hij in Nederland op de markt komt, hiervan houden we jullie natuurlijk op de hoogte!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl