Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Denk om je eigen veiligheid, controleer regelmatig de profieldiepte van de banden

De autoband is hét onderdeel dat je elektrische auto verbindt met het wegdek. Voor jouw eigen veiligheid en extra grip is het belangrijk om regelmatig de profieldiepte van de banden te controleren. In dit artikel leggen wij uit wat voor invloed het juiste bandenprofiel heeft op een elektrische auto.

Denk om je eigen veiligheid, controleer regelmatig de profieldiepte van de banden

Het advies van zowel bandenproducenten als merkdealers is om de profieldiepte van de banden geregeld te controleren. De juiste profieldiepte is zeer belangrijk voor de rijveiligheid. Een band heeft invloed op de algehele veiligheid en grip van de auto op de weg. Indien je banden versleten zijn, wordt de remweg automatisch langer. Bovendien is de kans op een klapband groter.

De wettelijke minimale profieldiepte van banden (zowel winterbanden als zomerbanden) mag niet minder zijn dan 1,6 millimeter.

Bandenprofiel controleren

De profieldiepte kun je heel gemakkelijk controleren bij Profile of bij Kwik-Fit. Tesla adviseert bijvoorbeeld om de 10.000 kilometer het bandenprofiel te controleren. Wacht dus niet totdat het te laat is, maar zorg ervoor dat je regelmatig de profieldiepte controleert.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl