Beoordeeld met 9,3
085 4871441

De Nissan Ariya is leverbaar vanaf juli 2022

De concept versie van de nieuwste elektrische crossover van Nissan – de Nissan Ariya – is in 2020 voor het eerst online onthuld aan het publiek. Het nieuwe model van Nissan heeft dus even op zich laten wachten, maar nu lijkt het moment daar eindelijk te zijn! De Nissan Ariya is namelijk leverbaar vanaf de zomer van 2022.

Over enkele weken kunnen we een goed praktijkoordeel vellen over de Nissan Ariya, maar als we kijken naar de specificaties zijn deze veelbelovend. De auto heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, een actieradius van minimaal 360 kilometer en kan snelladen binnen 35 minuten. Bovendien is de basisversie standaard al zeer rijk uitgerust. 

Verwachte levertijd Nissan Ariya is juli 2022

Regelmatig krijgen wij de vraag over de verwachte levertijd van een nieuwe elektrische auto. Vanwege het wereldwijde chiptekort kunnen de levertijden van elektrische auto’s behoorlijk oplopen. Ook wij zien dat er in de automotive behoorlijk schaarste heerst op dit moment. Als leasemaatschappij of dealer met modellen op voorraad, heb je momenteel dus absoluut een streepje voor.

Als we Nissan mogen geloven staat de verwachte levertijd van de Nissan Ariya momenteel op medio juli 2022. Dit betekent dus dat je niet al te lang hoeft te wachten, maar dat je al redelijk snel een Nissan Ariya kunt rijden. Voor een uitgebreide review over het design en interieur van de Nissan Ariya raden wij je dit artikel aan.

Wat gaat de Nissan Ariya kosten?

De Nissan Ariya is verkrijgbaar in twee verschillende accupakketten; 63 kWh en 87 kWh. De basisversie – de Nissan Ariya Advance (63 kWh) – gaat 48.290 euro kosten. De Nissan Ariya met het grotere accupakket (87 kWh) gaat 57.290 euro kosten. Kies je voor iets meer power, de Nissan Ariya e-4ORCE dan moet je rekening houden met een vanafprijs van 62.290 euro.

Actieradius Nissan Ariya

De Nissan Ariya met het kleinste accupakket (63 kWh) heeft een actieradius van 360 kilometer. In de praktijk valt de actieradius van een elektrische auto altijd iets lager uit. Wij verwachten dan ook een realistische actieradius van ongeveer 335 kilometer.

Wil je graag iets meer actieradius? Dan kun je kiezen voor de Nissan Ariya met een accupakket van 87 kWh. Deze uitvoering van de Nissan Ariya heeft een actieradius tot 500 kilometer. In de praktijk zal de actieradius van de Nissan Ariya neerkomen op zo’n 445 kilometer.

Opladen Nissan Ariya

De Nissan Ariya (63 kWh) wordt standaard geleverd met een 7,4 kW AC oplader. Met dit laadvermogen moet je rekening houden met een laadtijd van ongeveer 10 uur. Snelladen kan met een snellaadvermogen van 130 kW DC binnen 31 minuten (voor 80% opgeladen). Overigens is het optioneel mogelijk de basisversie uit te voeren met een 22 kW boordlader. In dat geval zal de auto in 3:30u weer volledig zijn opgeladen.

De luxere uitvoering van de Nissan met het grotere accupakket kan standaard met een laadvermogen van 22 kW AC opladen. Dit betekent dat de auto binnen 4:45 uur weer volledig is opgeladen. Snelladen kan deze uitvoering binnen ook binnen 35 minuten met hetzelfde snellaadvermogen.

Ben je enthousiast geworden voor het leasen van de Nissan Ariya? Neem dan snel contact met ons op en stap deze zomer nog in deze nieuwe Nissan!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl