Beoordeeld met 9,3
085 4871441

De goedkoopste elektrische auto per segment

Wat zijn op dit moment de goedkoopste elektrische auto's in Nederland voor zakelijke rijders? De keuze is inmiddels reuze, dus hebben we een overzicht gemaakt van de goedkoopste elektrische auto in ieder autosegment. 

Dacia Spring Electric - A-segment 

Dacia Spring Electric

Vanaf 375 euro per maand 

De Dacia Spring Electric is in Nederland dé goedkoopste elektrische auto. De auto heeft een vanafprijs van 21.750 euro en een leasetarief vanaf 349 euro per maand. Zo wordt elektrisch rijden ineens voor een breder publiek toegankelijk gemaakt. De prijs bij deze elektrische auto is zeer aantrekkelijk, de actieradius is daarentegen wel iets beperkt. Op basis van de WLTP-testmethode heeft de Dacia Spring Electric een rijbereik van 230 kilometer. Dit zal in de praktijk neerkomen op zo'n 135 tot 185 kilometer. Snelladen kan deze auto binnen 38 minuten met een snellaadvermogen van 34 kW DC. Als je dagelijks niet veel kilometers rijdt, maar toch graag elektrisch wilt rijden voor niet al teveel geld dan is deze auto een absolute aanrader. 

Peugeot e-208 - B-segment

Peugeot e-208 - B-segment

Vanaf 494 euro per maand

Wil je graag elektrisch rijden, maar kun je niet echt wennen aan het design van elektrische auto's? De Peugeot e-208 is bijna niet te onderscheiden van de benzinevariant. Het zou heel goed kunnen dat dit een van de redenen is dat de e-208 momenteel een van de bestverkochte elektrische auto's is. 

Met een snellaadvermogen van 101 kW DC is de elektrische Peugeot binnen 26 minuten opgeladen. Is de auto 100% opgeladen, dan heb je een rijbereik van 350 kilometer (WLTP) tot je beschikking. In de praktijk moet je wel rekening houden met een actieradius tussen de 240 en 330 kilometer. 

Als je op zoek bent naar een elektrische auto in het B-segment dan is de Peugeot e-208 zeker het overwegen waard. 

Jeep Avenger B-segment SUV

Jeep Avenger B-segment SUV

Vanaf 539 euro per maand 

De eerste elektrische auto van Jeep - de Jeep Avenger - is nog niets eens op de markt, maar is nu al uitgeroepen tot 'Car of the Year 2023'. Dat belooft veel goeds! Met een vanafprijs van 37.000 euro gecombineerd met het feit dat het een Jeep is - wordt deze auto wel erg aantrekkelijk gemaakt. We moeten nog wel even geduld hebben, want de elektrische Jeep - de First Edition - komt naar verwachting volgende maand. 

Kies je voor de instapversie dan kun je ongeveer 400 kilometer (WLTP) op avontuur voordat je de auto weer moet opladen. Dat hoeft overigens ook niet lang te duren met een snellaadvermogen van 100 kW DC. Dit betekent omgerekend dat je nog geen halfuur bij de snellader staat. Wij zijn in ieder geval fan en kunnen niet wachten om deze auto in het echt eens goed te testen. 

Renault Megane E-Tech - C-segment

Renault Megane E-Tech - C-segment

Vanaf 531 euro per maand

Nog een relatief nieuwe elektrische auto is de Renault Megane E-tech. Het nieuwste paradepaardje van Renault. De elektrische Megane heeft een stoer design en kan uitzonderlijk snel openbaar opladen met een laadsnelheid van 22 kW AC.

Door zijn lichtgewicht heeft de elektrische Megane uitstekende rijeigenschappen. Na ongeveer 470 kilometer (WLTP) moet je de auto weer opladen. Bij een snellader met een laadsnelheid van 130 kW DC duurt dat ongeveer 30 minuten.

Kia Niro EV - C-segment SUV

Kia Niro EV - C-segment SUV

Vanaf 628 euro per maand 

De Kia Niro EV is al jaren een begrip onder elektrische auto's. De auto heeft onlangs een naam- en design metamorfose ondergaan. De Kia Niro EV is al jaren een populaire keuze vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De auto heeft namelijk bijzonder veel ruimte, een hoge instap en een goede actieradius/laadsnelheid. De Kia Niro EV heeft een rijbereik van 463 kilometer (WLTP) en een snellaadtijd van 41 minuten (80 kW DC).

Hyundai IONIQ 6 - D-segment

Hyundai IONIQ 6 - D-segment

Vanaf 596 euro per maand 

De Hyundai IONIQ 6 is echt een typisch voorbeeld van de nieuwe generatie elektrische auto's. De IONIQ 6 is uitgerust met de meest moderne technologieën op het gebied van elektrische mobiliteit. Denk aan Vehicle-to-load (V2L), een handige functie die stroom kan terugleveren aan andere apparaten. Daarnaast heeft deze elektrische sedan een rijbereik van 614 kilometer en is de auto binnen 16 minuten van 20% naar 80% opgeladen (233 kW DC). Naast de nieuwste technologie is de IONIQ 6 weer eens iets anders dan de gebruikelijke SUV/crossover. 

Tesla Model Y - D-segment SUV

Tesla Model Y - D-segment SUV

Vanaf 668 euro per maand 

De Tesla Model Y staat bekend als het betaalbare model van Tesla. Deze auto heeft namelijk een vanafprijs van 46.990 euro - en is te leasen vanaf 661 euro per maand. Wie had dat gedacht, dat een Tesla terug zou komen in een artikel met de titel 'De goedkoopste elektrische auto per segment'. Het is Tesla daadwerkelijk gelukt, de Model Y is bij ons de goedkoopste elektrische auto in dit segment. 

Kies je voor de Model Y dan heb je een actieradius van 455 kilometer tot je beschikking (WLTP). Opladen en snelladen gaat ook extra makkelijk bij bijvoorbeeld het dekkende netwerk van Tesla Superchargers. Met een snellaadvermogen van 170 kW DC kun je binnen 25 minuten weer je weg vervolgen. 

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl