Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Dit wordt de elektrische auto van Subaru, de Solterra

In 2022 brengt Subaru voor het eerst een volledig elektrische auto – de Solterra – op de markt in Japan, Verenigde Staten, Canada, Europa en in China. De elektrische Solterra heeft veel gelijkenissen met zijn broer de Toyota bZ4X. Zo zijn beide auto’s gebouwd op hetzelfde elektrische platform, waardoor ze bijvoorbeeld dezelfde techniek delen. In dit artikel vertellen we je alles over de Subaru Solterra.

Subaru Solterra wordt ontwikkeld op E-subaru global platform

De elektrische Subaru Solterra wordt gebouwd op het zogeheten e-Subaru Global Platform. Dit platform is in samenwerking met Toyota ontwikkeld, vandaar dat de techniek van beide auto’s ook overeenkomen. Het platform is speciaal ontworpen voor de ontwikkeling van elektrische auto’s. Het accupakket bevindt zich in de bodemplaat van de auto, wat zorgt voor een laag zwaartepunt. De Subaru Solterra is een compacte SUV in het C-segment. Het automerk heeft voor een dichte grille gekozen om een lage luchtweerstand te bevorderen. Daarnaast heeft de auto ook opvallende zwarte kunststof sierstrips op de flanken. Ondanks het feit dat de elektrische Subaru veel gelijkenissen heeft met de Toyota bZ4X, wil het automerk de Subaru-liefhebbers toch het echte Subaru gevoel geven met deze EV.

Actieradius + opladen

De EV zal beschikbaar zijn als vierwielaandrijving of voorwielaandrijving. De Solterra krijgt een 71,4 kWh accupakket en heeft daarmee een rijbereik van 530 kilometer (WLTP). AC-laden gaat helaas niet zo snel bij de Subaru. De auto kan slechts met 6,6 kW AC opladen. Dit terwijl de meeste EV’s standaard met minimaal 11 kW AC kunnen opladen. Het is nog maar de vraag of je optioneel een 3-fase boordlader kunt bestellen. Het kan echter wel zo zijn dat Subaru er voor kiest om de Europese uitvoering uiteindelijk wel uit te rusten met een 11 kW AC boordlader. Dit is namelijk wel het geval bij de bZ4X. Voor nu is dit nog even afwachten. Snelladen gaat gelukkig wel iets sneller met 150 kW DC is de auto binnen een halfuur weer voor 80% opgeladen.

Subaru Solterra leasen in 2022

Heb je interesse in het leasen van de Subaru Solterra? Dan moet je toch nog even geduld hebben. De auto wordt naar verwachting in 2022 op de markt uitgebracht. Helaas heeft het automerk verder nog niets bekendgemaakt over de prijzen en specificaties. Uiteraard houden we je op de hoogte!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl