Beoordeeld met 9,3
085 4871441

CUPRA el-Born krijgt actieradius van 500 kilometer

Het automerk Cupra heeft gisteren meer details bekendgemaakt over de eerste 100% elektrische CUPRA el-Born. Tijdens de Autosalon van Genève in 2019 kon het publiek voor het eerst kennismaken met deze elektrische auto. Het automerk is daarna aan de slag gegaan met het perfectioneren van de auto. De elektrische Cupra krijgt een 77 kWh accupakket en een actieradius van 500 kilometer volgens de WLTP-testnorm. In 2021 beleeft de CUPRA el-Born zijn marktintroductie.

Design + Interieur Cupra El-born

De ontwerpers van de elektrische CUPRA hebben zich gefocust op een sportief design. De auto oogt niet alleen sportief, de prestaties laten dit ook zien. De CUPRA el-Born gaat van 0 naar 50 in slechts 2,9 seconden en heeft een vermogen van 204 pk. Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) is op basis van het MEB-platform ontwikkeld.

Het automerk geeft aan dat de auto een weerspiegeling is van CUPRA’s filosofie. Een perfecte combinatie van kwaliteit, performance en geavanceerde technologie. Deze combinatie zie je in de auto terug door onder andere de sportieve kuipstoelen, een stuurwiel met Drive Profile Selection en hoogwaardige materialen. De elektrische CUPRA el-Born wordt geproduceerd in Zwickau.

Zoals de meeste elektrische auto’s is ook de elektrische CUPRA voorzien van de nieuwste moderne technologie. De auto is uitgerust met onder andere een head-up display met Augemented Reality.

Actieradius + opladen Cupra El-born

De CUPRA el-Born krijgt een 77 kWh accupakket. Daarmee krijgt de elektrische auto een actieradius van 500 kilometer (WLTP). In de praktijk valt de actieradius altijd iets tegen, dus in de praktijk zal de actieradius neerkomen op zo’n 450 kilometer.

De laadmogelijkheden zijn tevens indrukwekkend. Naar waarschijnlijkheid kan de elektrische CUPRA met een maximaal laadvermogen van 125 kW DC snelladen. Dat betekent dat de auto binnen een halfuur weer voor 80% is opgeladen. Bij een openbare laadpaal met een laadvermogen van 11 kW is de auto binnen acht uur weer volledig opgeladen.

Cupra El-born leasen In 2021

Heb je interesse in het leasen van de CUPRA el-Born? Naar verwachting komt de elektrische CUPRA in 2021 uit op de markt. De vanafprijs wordt geschat op zo’n 45.000 euro. Het automerk heeft zelf nog niets gecommuniceerd over de prijs. Omdat de auto in 2021 op de markt komt, moet je als zakelijke rijder rekening houden met 12% bijtelling. Omgerekend betekent dit een nettobijtelling van 182 euro per maand (belastingschaal 37,35%).

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl