Beoordeeld met 9,3
085 4871441

CO2 verminderen? Tips!

Bedrijven met meer dan 100 werknemers in Nederland krijgen volgend jaar te maken met nieuwe voorschriften als het gaat om de CO2-uitstoot van hun zakelijke verkeer. Deze voorschriften verplichten jaarlijkse rapportage van de uitstoot (waaronder woon-werkverkeer) en stellen duidelijke regels. Bedrijven die hier niet aan voldoen krijgen vier jaar de tijd om alsnog deze aanpassingen door te voeren.

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat deze nieuwe voorschriften een hoop vragen oproepen. In dit artikel delen we enkele tips die kunnen helpen om je wagenpark te verduurzamen.

Breng de huidige CO2-uitstoot van het wagenpark in beeld

Volkswagen ID.4

Om het verduurzamen van je wagenpark effectief te beginnen, is het essentieel om allereerst de huidige CO2-uitstoot van je wagenpark inzichtelijk te maken. Je moet inzicht krijgen in de huidige uitstoot en beoordelen of je beschikt over gedetailleerde gegevens om de belangrijkste bronnen van vervuiling te identificeren. Een uitstekend vertrekpunt hiervoor is het gebruik van telematicasystemen.

Telematica, ook wel bekend als telemetrie, is een technologie die informatie verzendt, ontvangt en opslaat via communicatieapparaten met betrekking tot objecten op afstand, zoals bijvoorbeeld voertuigen. Hiermee kun je vaststellen welke voertuigen of collega's momenteel de grootste bijdrage leveren aan de CO2-uitstoot.

Heb je geen telematicasysteem? Je kunt de CO2-uitstoot gelukkig ook handmatig in kaart brengen. Via het RDW kun je de milieuprestaties achterhalen door het kenteken in te voeren. Houd hierbij wel rekening met de actuele meetmethode: WLTP.

CO2-uitstoot van auto's vergelijken

Als we deze gegevens als basis nemen voor een vergelijking tussen een Ford Focus benzine-hybride en een Renault Megane benzine, valt op dat de Ford Focus per 100 kilometer 0,5 liter minder brandstof verbruikt dan de Renault Megane. Bovendien, als we kijken naar de CO2-uitstoot, merken we op dat de Ford Focus een CO2-uitstoot heeft van 120 gram per kilometer, terwijl de Renault Megane een uitstoot heeft van 132 gram per kilometer. In termen van het verminderen van CO2-uitstoot, lijkt het dus aantrekkelijker om de Renault Megane te vervangen voor bijvoorbeeld een elektrische auto.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl