Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Checklist voor aflevering Tesla Model 3

Heb je onlangs een Tesla Model 3 gekocht of ga je een Tesla Model 3 zakelijk leasen? Dan kun je vast niet wachten om jouw Tesla Model 3 in ontvangst te nemen. Ga je de Tesla Model 3 ophalen? Controleer dan bij de aflevering of alle zaken aanwezig zijn. Dit kun je doen aan de hand van deze handige checklist voor de Tesla Model 3. In een eerder artikel gaven wij al een aantal tips voor de ’toekomstige’ Tesla Model 3 rijder. In dit artikel delen wij vijf extra tips.

Checklist ophalen Tesla Model 3

Vanuit Tesla ontvang je zelf bericht wanneer je de auto kunt ophalen. Meestal ontvang je dit bericht per mail, SMS of word je gebeld. Je mag er toch vanuit gaan dat je alle zaken bij je nieuwe leaseauto, in dit geval een Tesla Model 3, aanwezig zijn. Toch werkt dit in de praktijk net even iets anders, en is dit niet altijd het geval.

Indien je schade of ontbrekende spullen constateert, dan raden wij aan hier foto’s van te maken en dit meteen aan Tesla en de leasemaatschappij (indien van toepassing) door te geven. Met behulp van onderstaande checklist kun je controleren of alles aanwezig is en of de auto in de juiste staat is afgeleverd:

 1. Controleer of het VIN nummer matcht met het papierwerk;

 2. Controleer de reeds bestelde lak, velgen en verschillende opties;

 3. Zijn de twee passen aanwezig; (dienen als sleutel);

 4. Kun je via de app op je mobiele telefoon de auto bedienen;

 5. Zijn de meegeleverde zaken zoals een trekhaak of laadkabels aanwezig;

 6. Is de Tesla Model 3 volledig opgeladen of heb je in ieder geval voldoende range om de eerste Tesla Supercharger te bereiken;

 7. Controleer het interieur; (stiksels, lijmresten krassen etc.)

 8. Controleer de velgen en het lak op krassen en putjes;

 9. Controleer of er vocht in de lampen zit;

 10. Controleer of de ruimte tussen de verschillende panelen niet te groot zijn;

 11. Sluiten en openen de deuren/achterklep op de juiste manier;

 12. Controleer of alle matten aanwezig zijn (Performance: alle matten aanwezig, Long Range: geen frunk mat, Standard Range: geen matten).

Tip 1: Instellen koplampen Tesla

Als je de eerste keer in de Tesla Model 3 stapt, kan het zo zijn dat je veel seintjes krijgt van tegenliggers. Dit wordt veroorzaakt door je linker koplamp die te hoog staat afgesteld. De lamp kun je gemakkelijk via de instellingen lager instellen, zodat het licht de tegenliggers niet meer verblindt. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je het beste naar de dichtstbijzijnde garage rijden om de lamp goed in te laten stellen.

Tip 2. Download van tevoren de Tesla app

Heb je net jouw Tesla Model 3 in ontvangst genomen? Dan weet je inmiddels dat een sleutel om de auto te ontgrendelen tot de verleden behoort. Via het bijgeleverde pasje kun je de Tesla Model 3 ont- en vergrendelen. Het is ook mogelijk om je smartphone als sleutelkaart te gebruiken. De connectie kun je maken via de app van Tesla. Je hebt immers altijd je smartphone bij de hand. In de handleiding van Tesla wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de smartphone als sleutelkaart kunt gebruiken.

De app van Tesla heeft allerlei functionaliteiten, waaronder het ver- en ontgrendelen van de auto, maar ook inzage in de batterijstatus en laadsnelheid. Tenslotte kun je met de app het knipperlicht bedienen, de claxon, de auto alvast starten en de voor- en achterklep openen. Er komt geen kaart of sleutel meer aan te pas.

Om de app zo snel mogelijk te kunnen gebruiken, raden wij je aan om van te voren je e-mailadres door te geven aan Tesla. Indien je de Tesla Model 3 zakelijk gaat leasen, dan moet je het e-mailadres doorgeven aan de leasemaatschappij.

Tip 3: Spiegels Tesla instellen

Tesla spiegels instellen

Het instellen van je spiegels werkt bij een Tesla Model 3 net even anders. De juiste positie van de spiegels kun je instellen door te klikken op de bediening –> snelbediening –> spiegels. Je kunt de spiegel selecteren die je wilt verstellen door links of rechts op het touchscreen te kiezen. Gebruik vervolgens de linker scrolltoets op het stuur om de spiegel in de gewenste stand te zetten.

Tip 4: Koppel een bestuurdersprofiel aan je Tesla-sleutelkaart

Na het instellen van de spiegel, bestuurdersstoel vraagt het touchscreen om een bestuurdersprofiel aan te maken. Het bestuurdersprofiel slaat enkele vooraf ingestelde voorkeuren op. Hierbij kun je denken aan de stand van het stuur en de instellingen van de bestuurdersstoel en buitenspiegels.

Een handige tip is om een bestuurdersprofiel te koppelen aan een sleutelkaart. De Tesla Model 3 selecteert dan automatisch het gewenste bestuurdersprofiel wanneer de sleutelkaart wordt gedetecteerd. Een profiel koppelen doe je als volgt. Navigeer naar bediening –> vergrendelingen en tik op het pictogram +. Vervolgens kun je een telefoon, sleutelkaart of afstandsbediening toevoegen. Een ideale feature voor jezelf en partner!

Tip 5: bekijk de instructies van de Tesla Model 3

De Tesla Model 3 zit boordevol snufjes. Grote kans dat je deze lang nog niet allemaal ontdekt hebt. Op de website van Tesla kun je een aantal instructievideo’s van de Tesla Model 3 bekijken. De video’s gaan onder andere over de geavanceerde Autopilotfunctie, de sleutelkaart, de Tesla-app en het opladen van de Tesla Model 3.

Tesla Model 3

Wil je een Tesla Model 3 leasen? De Tesla Model 3 (Standard Range Plus) is al te leasen vanaf 624 euro per maand. Bij een enkele leasemaatschappij is de Tesla Model 3 Performance uit voorraad leverbaar.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl