Beoordeeld met 9,3
085 4871441

CEO van Fairbee vertelt over duurzame lifestyle én elektrisch rijden

De missie van Fairbee is de transitie naar een duurzamere leefstijl te versnellen door “goede” lifestyle producten te verkopen die op een bewuste manier zijn geproduceerd. Als leasemaatschappij en grootste EV-expert van Nederland – ondersteunen wij deze missie, want elektrische mobiliteit is een belangrijk onderdeel van een duurzame levensstijl. In dit artikel vertelt Saja Chander – CEO van Fairbee – meer over de organisatie, het duurzame karakter van Fairbee en haar ervaringen met elektrisch rijden. 

Mijn naam is Saja Chander en ik ben de oprichter van Fairbee. Ik heb in 2014 mijn baan bij een financiële instelling opgegeven om te gaan werken met duurzame ondernemers. Daar zag ik dat het heel moeilijk is om de juiste aandacht te krijgen van consumenten en toen borrelde het idee van Fairbee op. 

Fairbee, het online warenhuis met duurzame items

Het idee van Fairbee is in 2019 ontstaan en 1 september 2021 is Fairbee tijdens de Amsterdam Fashion Week live gegaan. Inmiddels is ook ons online magazine tijdens de Sustainable Fashion Week eind september gelanceerd. Fairbee is een online warenhuis met zorgvuldig geselecteerde duurzame fashion, accessoires, cosmetica en woonartikelen. Een conscious one stop shop. Door het gemakkelijker en leuker voor consumenten te maken hopen wij het aantrekkelijker te maken om duurzamer te kopen.

Waar houd jij je als CEO van Fairbee mee bezig?

Ik probeer het beste uit onze mensen te halen in alle werkzaamheden die ze uitvoeren en daarmee uit mijzelf. Verder ben ik het uithangbord van het bedrijf. Ik ga het podium op, presenteer, discussieer of debatteer. Ik sta voor onze missie en het ideaal en draag dat actief uit naar iedereen die het wil horen. Een voorbeeld daarvan is binnenkort de start van onze podcast Fairbee Buzz. Daarin ontvangen we boeiende ondernemers en andere interessante gasten waarmee we praten over ondernemen, duurzaamheid en hun waardevolle ervaringen in het proces van het uitbouwen van hun bedrijf.

Ambities en toekomstplannen

Onze ambitie is om impact te hebben door koopgedrag te veranderen. Ons doel is om internationaal het grootste duurzame online warenhuis te worden en zo op grote schaal positieve impact te genereren in de productieketen.

Partnerships

Partnerships zijn essentieel voor Fairbee; alleen samen kan je de impact die we voor ogen hebben realiseren. Dat doen we met onze 50+ partner brands die we in ons assortiment voeren, maar ook bedrijven die onze missie steunen en ons onder de aandacht brengen bij hun relaties en medewerkers. En voor Mobility Service sluit het ook nog eens perfect aan op onze eigen missie, want mobiliteit is een belangrijk onderdeel van een duurzame levensstijl. 

Bij ons is duurzaamheid de basis

Alle producten die bij ons op de website worden aangeboden zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van de volgende criteria: milieuvriendelijkheid, arbeidsomstandigheden en dierenwelzijn. Duurzaamheid betekent voor mij persoonlijk dat ik mij verantwoordelijk voel voor wat ik achterlaat voor volgende generaties en bewust te zijn dat ik aan de goede kant van de weegschaal ben geboren. Met Fairbee streven wij onder andere naar eerlijkere beloningen en betere werkomstandigheden voor de mensen die de kleding maken en hopen wij te kunnen bijdragen aan hun welvaart en welzijn. 

De elektrische rijder die houdt van kwaliteit en stijl

We richten ons op alle mannen en vrouwen die latent best een beetje duurzaam zijn, maar soms niet nadenken bij aankopen waar het vandaan komt of hoe het is gemaakt. Mensen zoals jij en ik die best hun afval willen scheiden, liefst elektrisch willen rijden, niet willen inboeten aan stijl en kwaliteit. Mensen die als alles gelijk is bij hun keuze voor een aankoop, dus prijs, kwaliteit en andere kenmerken, duurzaamheid best de doorslag willen laten geven.  

Hoe belangrijk is mobiliteit voor jullie?

Mobiliteit is voor ons enorm belangrijk. We hebben namelijk geen vast kantoor, waardoor we een soort van rondreizend circus zijn. 😉 

We hebben inmiddels al een hele lange historie met de leasemaatschappij Mobility Service en de mensen. Loyaliteit vinden wij  belangrijk en daarnaast hebben wij altijd goede ervaringen gehad. Bovendien is Mobility Service voortkomend en flexibel geweest in al onze wensen (o.a. op het gebied van shortlease). Het menselijke aspect van de dienstverlening en transparantie net als men bij Fairbee verwacht, dat is precies de reden waarom wij gekozen hebben voor een partner zoals Mobility Service. Daarnaast zijn zij al jaren gespecialiseerd in elektrische auto’s, dus als je als zakelijke rijder op zoekt bent naar een partner die je op elektrisch gebied goed kan adviseren, dan zou ik hen zeker aanraden. 

Waarom heb je voor een elektrische auto gekozen?

Onderdeel van een duurzame levensstijl is ook een volledig elektrische auto. Practice what you preach. De elektrische auto is een bewuste keuze voor mij geweest. Een elektrische auto is namelijk minder belastend voor het milieu en daarbij ben ik dol op stilte in een auto. Bovendien profiteer je als zakelijke rijder van het fiscaal voordeel van een elektrische auto. Inmiddels rijd ik ruim een jaar een elektrische auto en dat bevalt erg goed. In het begin was ik bang dat ik last kreeg van range anxiety, maar het tegendeel is waar! 

Als je de overstap naar een EV overweegt, dan zou ik je goed laten adviseren. Advies is the key! Het aanbod is immers de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreid. Daarnaast zijn jouw wensen en behoeften cruciaal in de keuze voor een EV. Bovendien is het belangrijk om te kijken naar de laadmogelijkheden. Waar kun je je EV opladen? Thuis op kantoor of ben je van plan om veel snelladers te gebruiken? Ik kan zowel thuis als op kantoor mijn EV opladen. Dit is wel echt ideaal. Terwijl ik thuis of kantoor ben, laadt mijn EV ook op. Dus ik hoef nooit te wachten totdat mijn auto weer is opgeladen. Als elektrische rijder van Mobility Service kun je overigens nu 10% korting krijgen op het gehele assortiment van Fairbee

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl