Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Tips om de juiste elektrische auto te kiezen

In de snel veranderende wereld van mobiliteit wordt elektrisch rijden steeds populairder, ook onder zakelijke rijders. Het overstappen naar een elektrische auto als zakelijke rijder brengt echter enkele belangrijke overwegingen met zich mee. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we een aantal handige tips verzameld waar je op moet letten bij het uitzoeken van een elektrische auto.

1. Rijbereik van de elektrische auto

Een van de eerste zaken waar je op moet letten, is het rijbereik van de elektrische auto. Het is belangrijk om een auto te kiezen met een rijbereik dat past bij jouw dagelijkse rijpatroon en zakelijke behoeften. Houd rekening met factoren zoals woon-werkverkeer, zakelijke afspraken en eventuele langeafstandsreizen die je regelmatig maakt. Je hebt inmiddels allerlei handige websites waarbij je het huidige aanbod kan vergelijken op de prijs, maar ook op de actieradius van de elektrische auto. 

2. Oplaadmogelijkheden

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de beschikbare oplaadmogelijkheden, zowel thuis als op het werk en onderweg. Het hebben van een laadpunt thuis en op kantoor kan jouw dagelijkse routine vereenvoudigen. Controleer ook de beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur in de omgeving waar je regelmatig komt. Download handige apps zoals die van Shell Recharge, Fastned en Chargemap. Drie apps waar je - als je het mij vraagt - als elektrische rijder echt niet zonder kunt. Shell Recharge laat je precies zien waar je kunt opladen en je kunt zelfs een laadsessie starten en stoppen via de app. Typ een adres in waar je naartoe moet en de app laat alle beschikbare laadpunten zien. Ideaal. Fastned heeft eigenlijk geen uitleg nodig. De app gebruik je om te laden bij een van de snellaadstations. Chargemap biedt de meest uitgebreide kaart voor het vinden van laadstations in Europa.

3. Laadtijd

Let op de laadtijd van de elektrische auto. Verschillende modellen hebben verschillende laadsnelheden. Bovendien is de laadsnelheid ook weer deels afhankelijk van het type laadstation dat wordt gebruikt. Snellaadstations bieden de snelste laadtijden, maar houd er rekening mee dat deze optie meestal wel de duurste is. Het opladen via een regulier stopcontact of een langzamere laadpaal kan weliswaar meer tijd vergen, maar is meestal wel voordeliger. Kijk daarom goed naar de laadmomenten. De beste tip is om 's nachts te laden wanneer mogelijk, dan staat de auto toch stil / geparkeerd. Kijk goed naar je eigen agenda en plan de tijd zo efficiĆ«nt mogelijk in. 

4. Onderhoud

Een elektrische auto heeft over het algemeen minder bewegende onderdelen dan een conventionele auto, waardoor het onderhoud eenvoudiger kan zijn. Bovendien heeft een elektrische auto over het algemeen veel minder onderhoud nodig dan een brandstofauto. 

5. Laden op het werk

Als je werkgever laadfaciliteiten op het werk biedt, informeer dan naar het beleid en de beschikbaarheid ervan. Sommige bedrijven bieden mogelijk gratis of gereduceerd laden aan voor hun werknemers, wat een extra voordeel kan zijn bij het rijden van een elektrische auto.

6. Proefritten

Neem de tijd om proefritten te maken in verschillende modellen van elektrische auto's. Dit stelt jou namelijk in staat om het rijgedrag, het comfort, de interieurruimte en de technologische functies uit de eerste hand te ervaren. Een proefrit kan je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing en ervoor zorgen dat de auto aan jouw verwachtingen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan een evenement waarbij je de modellen op een plek tegelijkertijd kunt testen. Zo'n evenement als de EV-experience bijvoorbeeld. 

7. Laat je adviseren door experts

Je kunt nog zoveel onderzoek doen, maar het is ook belangrijk om je goed te laten adviseren door experts die veel ervaring hebben met elektrische auto's. En dan bedoel ik niet alleen theoretische kennis, maar ook praktijkervaring. Wist je bijvoorbeeld dat een elektrische auto in de praktijk altijd iets minder rijbereik heeft dan op papier? Zulke tips kunnen je helpen in je zoektocht naar jouw perfecte elektrische auto. Er zijn zelfs experts - zoals onze EV-expert Sebastiaan - die in meer dan 66 elektrische auto's hebben gereden en je dus goed kunnen adviseren. 

8. Toekomstige ontwikkelingen

De technologie ontwikkelt zich snel, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwe modellen, batterijtechnologieƫn en laadinfrastructuur. Houd de toekomstige releases van autofabrikanten in de gaten om ervoor te zorgen dat je een auto kiest die up-to-date is en aan jouw behoeften op lange termijn voldoet.

Conclusie: durf jij het aan?

Het kiezen van de juiste elektrische auto als zakelijke rijder vergt enige planning en onderzoek. Door rekening te houden met het rijbereik, de laadmogelijkheden, de laadtijd, onderhoud, laden op het werk, proefritten en toekomstige ontwikkelingen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw (zakelijke) behoeften en rijstijl. Elektrisch rijden biedt vele voordelen en kan een duurzame keuze zijn voor zakelijke mobiliteit. Durf jij het aan? Bekijk het aanbod elektrische auto's op onze website!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl