Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Autopilot voor Ford Mustang Mach-E

Vanaf begin 2021 zal de nieuwe Ford Mustang Mach-E geleverd gaan worden aan de eerste klanten. Dat Ford veel tijd en energie investeert in de ontwikkeling van de Ford Mustang Mach-E geeft aan hoe belangrijk het model is. Om de verwachting in te gaan lossen gaat Ford enkele voor het merk volledig nieuwe functies inbouwen. Een van deze functies gaat een autopilot functie worden voor de Ford Mustang Mach-E.

De autopilot van Ford

De autopilot van Ford

De naam autopilot is uiteraard bekend uit de vliegerij en duidt erop dat het voertuig volledig zelfstandig zich voortbeweegt. Met de zogenaamde Active Drive Assist van Ford is het dan ook mogelijk om volledig hands-free te rijden. Deze autopilot zal onderdeel uit gaan maken van het Co-Pilot360 Active 2.0 Prep Package. Als dit optiepakket gekozen wordt, zal de functie automatisch beschikbaar worden. De software die nodig is om de autopilot namelijk werkend te krijgen zal naar verwachting over-the-air in het derde kwartaal van 2021 geactiveerd worden.

De werking van de Active Drive Assist

Om ervoor te zorgen dat de bestuurder van de Ford Mustang Mach-E altijd actief blijft opletten heeft Ford gekozen om een infraroodsysteem in te bouwen. Het Active Drive Assist controleert meerdere zaken. Ten eerste kijkt het systeem naar hoe de bestuurder zijn hoofd houdt. Daarnaast kijkt het systeem naar de bewegingen van de ogen van de bestuurder. Hiermee wordt geborgd dat de bestuurder te allen tijd zelf blijft opletten op het verkeer. De functie zal in eerste instantie slechts op enkele Amerikaanse en Canadese snelwegen werken. In Europa en Nederland zal de functie eerst nog niet beschikbaar komen.

Autopilot in Europa

Op dit moment is vooral Tesla bekend met de Autopilot functie op de verschillende modellen. Het probleem waar de verschillende automerken in Europa mee te maken hebben is de wetgeving. Op dit moment is het in Europa simpelweg niet toegestaan om zonder handen aan het stuur te rijden. Om ervoor te zorgen dat een dergelijke autopilot alsnog in Europa zal kunnen werken, zal de regelgeving dan ook aangepast moeten worden. Een alternatief hiervoor zou een specifieke werking voor Europa kunnen zijn zoals Tesla dit gedaan heeft.

Wil jij komend jaar als een van de eersten in de nieuwe Ford Mustang Mach-E rijden? Wij hebben de Ford Mustang Mach-E nog beschikbaar in verschillende configuraties waarvan de levering gepland staat voor het eerste kwartaal van 2021.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl