Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Audi Q4 e-tron nu te bestellen, zakelijk te leasen vanaf 580 euro per maand

De volledig elektrische auto van Audi – de Audi Q4 e-tron – krijgt een vanafprijs van 48.295 euro en is te leasen vanaf 580 euro per maand. Je hebt de keuze uit een 52 kWh of 77 kWh accupakket. Het nieuwste model van Audi is vanaf dit moment te bestellen. Naar verwachting zal de Audi Q4 e-tron leverbaar zijn vanaf juni. 

Elektrische auto van Audi betaalbaarder geworden

Audi staat bekend om haar premium, kwalitatief hoogwaardige auto’s. Daar is de prijs natuurlijk ook naar. De Audi Q4 e-tron is daarentegen een stuk goedkoper, waardoor een elektrische auto van Audi ineens voor een groter publiek een optie zou kunnen zijn. De auto kun je qua binnenruimte vergelijken met een Q7, maar is net zo compact als een Q3.

Zoals we van Audi gewend zijn ontbreekt het niet aan opties en comfort 😉 De auto is standaard zeer rijk uitgerust en is voorzien van de nieuwste moderne technologie. De Audi Q4 e-tron Launch Edition wordt verkrijgbaar in vier uitvoeringen:

  • Q4 35 e-tron Launch edition: € 48.295*

  • Q4 35 e-tron Launch edition Advanced: € 53.045*

  • Q4 35 e-tron Launch edition Advanced Plus: € 57.045*

  • Q4 35 e-tron Launch edition S Competition: € 61.045*

*Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op het 52 kWh accupakket

De Launch Edition is standaard voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen, Audi smartphone interface, Audi sound system, stoelverwarming voor, parkeerhulp achter en diefstalalarm.

Actieradius + opladen Audi Q4 e-tron

Het nieuwe model van Audi is verkrijgbaar in een kleiner accupakket (52 kWh) of groter accupakket (77 kWh). Kies je voor de elektrische auto met het kleinere accupakket, dan kies je voor een auto met een vermogen van 170 pk en achterwielaandrijving. De elektrische auto met het kleinere accupakket heeft een actieradius van 341 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal de actieradius neerkomen op zo’n 285 kilometer.

Openbaar opladen gaat met een maximale laadsnelheid van 7,2 kW AC. Hierbij moet je rekening houden met een laadtijd van 8,5 uur. Snelladen gaat met een maximale laadsnelheid van 100 kW DC. Dat betekent dat de auto bij een snellaadstation binnen een halfuur weer voor 80% is opgeladen.

Wil je graag iets meer range? Dan kun je kiezen voor de Audi Q4 e-tron met het 77 kWh accupakket. Deze uitvoering heeft een vermogen van 204 pk en een actieradius van 520 kilometer (WLTP). We hebben zelf nog geen praktijkervaring met deze auto, maar wij verwachten dat de auto in de praktijk een actieradius haalt van ruim 410 kilometer. Overigens is deze uitvoering ook achterwielaangedreven.

Ga je de elektrische auto bij een openbare laadpaal opladen, dan moet je rekening houden met een laadsnelheid van 11 kW AC. Dat betekent dat de auto binnen 8 uur en kwartier weer volledig is opgeladen. Snelladen gaat iets sneller dan de Audi met het kleinere accupakket, maar qua laadtijd komt het praktisch overeen. De auto kan met maximaal 125 kW DC snelladen, dat betekent dat de auto binnen een halfuur weer voor 80% is opgeladen. De elektrische auto van Audi mag met een aanhanger een maximaal gewicht tot 1.000 kg trekken.

Myaudi app

Ben je de Audi Q4 e-tron aan het opladen? Dan kun je via de myAudi app de actuele laadstatus bekijken. Dat is overigens niet de enige functionaliteit. Je kunt ook de klimaatfuncties op afstand bedienen. Ideaal in de zomer- en winterperiode.

Audi Q4 e-tron leasen in 2021

De elektrische auto van Audi is met een vanafprijs van 48.295 euro met name interessant voor de zakelijke rijder. Indien je de elektrische auto zakelijk wil gaan leasen, dan moet je rekening houden met een bijtelling van 12%. Stel je gaat de Audi Q4 e-tron met het 72 kWh accupakket leasen, dan komt de nettobijtelling neer op zo’n 314 euro per maand (schijf 2). De Launch Edition (basisversie, 52 kWh) is verkrijgbaar vanaf 580 euro per maand. Het automerk geeft aan dat de auto leverbaar wordt vanaf juni.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl