Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Audi ontwikkelt charging hub

Na Tesla wil Audi zich ook wagen aan het zelf ontwikkelen en realiseren van laadstations. Met de Audi e-tron en Q4 e-tron is Audi al goed op weg in de richting van het elektrificeren van haar wagenpark. De komst van vele nieuwe elektrische auto’s zorgt er wel voor dat de vraag naar laadmogelijkheden steeds groter wordt. Hier wil Audi antwoord op geven met de Audi Charging Hub.

Premium lounge

Voor de Audi Charging Hub wil Audi high-power charging stations realiseren met een premium ruimte waar je kan zitten en relaxen terwijl jouw Audi snellaadt. In de Audi Charging Hub komen kubusvormige ruimtes met loungebanken te staan en krijg je de mogelijkheid om een hapje te eten terwijl je wacht. Buiten deze kubus komen zes laadpunten te staan. Het is mogelijk om van te voren een laadpunt te reserveren. Op deze manier kan je jouw rit nog beter plannen.

Accu

Bij de Audi Charging Hub wordt nog iets bijzonders geïntroduceerd. De energie die is opgeslagen, wordt bewaard in de oude accu’s van elektrische prototypes van Audi. Deze accu’s hebben een maximale energiecapaciteit van 2,45 MWh. Hiermee zorgt Audi dat er altijd gewoon stroom voor handen is om auto’s op te laden. De hubs hebben hierdoor geen uitgebreide elektrische toevoer nodig. Op deze manier zijn de Audi charging hubs ontzettend flexibel.

Pilot

Komend najaar moet de Audi Charging Hub werkelijkheid worden. De zoektocht naar een locatie in Duitsland om de eerste pilot te draaien, is op dit moment in volle gang en we zijn erg benieuwd naar het resultaat.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl