Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Audi neemt afscheid van verbrandingsmotor

Audi heeft een duidelijke toekomstvisie. Het automerk geeft aan over zo’n 10 tot 15 jaar alleen nog maar elektrisch aangedreven auto’s te produceren. Dit meldt het Duitse Wirtschaftswoche. Hiermee kondigt Audi hun afscheid van de verbrandingsmotor aan.

Toekomst Audi

Veel landen geven aan dat het niet meer toegestaan is om vanaf de periode 2030 tot 2035 verbrandingsmotoren te verkopen, hier speelt Audi goed op in. Naast de voordelen die dit biedt voor het milieu, geeft de baas van Audi, Markus Deusman, aan dat het produceren van elektrisch aangedreven auto’s winstgevend is voor het bedrijf. Met de Audi e-tron hebben ze bij Audi de eerste stap gezet om hun doelstelling te behalen.

Audi e-tron

Met de Audi e-tron heb je een volwaardige Audi. Een SUV vol luxe en veel verschillende optie-keuzes. De e-tron heeft twee elektromotoren met een totaal vermogen van 360 pk. Binnen 6,6 seconden zit je op de 100 kilometer per uur. De Audi e-tron heeft volgens de WLTP-testnorm een actieradius van 417 kilometer. In realiteit komt de actieradius neer op zo’n 350 kilometer. De Audi e-tron kan 3-fase laden en bij een openbaar oplaadpunt (11kW) is de auto binnen 8.5 uur weer volgeladen. De Audi e-tron kan met maximaal 150 kW DC snelladen. De elektrische auto is met dit laadvermogen binnen 30 minuten weer voor 80 procent opgeladen.

Elektrische Audi's

Naast de e-tron, de e-tron Sportback, komt Audi dit jaar nog met de e-tron GT en de Q4 e-tron. Wij zijn heel benieuwd naar de nieuwe modellen en houden je uiteraard op de hoogte!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl