Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Apple komt met elektrische auto in 2024

Apple heeft aangekondigd in 2024 een elektrische auto op de markt uit te gaan brengen. Het merk wil hierbij gebruikmaken van eigen accutechnologie. Dit bevestigen meerdere bronnen tegenover het persbureau Reuters. In dit artikel vertellen we je alles over de plannen van Apple. Wordt dit dé elektrische auto van 2024?

Apple wil elektrische auto uitbrengen

Apple staat bekend om haar vooruitstrevende producten en technologie. In 2014 is Apple met 1.000 medewerkers begonnen aan ‘Project Titan’, oftewel de ontwikkeling van een elektrische auto. In de afgelopen jaren hebben ze voor verschillende uitdagingen gestaan. Desondanks hebben ze nog steeds het streven om een elektrische auto te produceren. In 2018 hebben ze Doug Field voor het project aangenomen. Doug is een ingenieur die tevens bij Tesla heeft gewerkt. Apple werkt met een partner samen om de elektrische auto daadwerkelijk te produceren. Het merk wil de eigen batterijtechnologie gebruiken die efficiënt en qua range baanbrekend moet zijn. Ook gaan er geruchten dat de auto autonoom kan rijden. Volgens verschillende geruchten zou Apple gebruikmaken van monocel batterijen. Iedere batterijcel wordt afzonderlijk gevuld, waardoor er extra ruimte wordt vrijgemaakt. Dit is een nieuw soort accupakket dat goedkoper moet worden dan de huidige accupakketten en tegelijkertijd ook een grotere range mogelijk maakt.

Volgens Apple analist Ming-Chi Kuo moet de elektrische auto van Apple het nieuwe paradepaardje van het merk worden. De analist geeft aan dat de elektrische auto ten opzichte van de concurrentie een perfecte combinatie is van hardware, software en service. Overigens geeft de analist aan dat hij de elektrische auto in 2025 verwacht, in plaats van 2024.

Verder heeft Apple nog niets bevestigd of bekendgemaakt over het design en overige specificaties. Wij zijn heel benieuwd naar de ontwikkelingen en houden je uiteraard op de hoogte!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl