Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Andere elektrische auto’s kunnen straks ook opladen bij Tesla Superchargers

Tesla onderscheidt zich ten opzichte van de concurrentie door het eigen netwerk van Tesla Superchargers. In heel Europa staan er meer dan 25.000 Superchargers waar je met je Tesla Model 3, Tesla Model X of Tesla Model S terecht kunt. Elon Musk heeft onlangs via Twitter bekendgemaakt dat zij eind dit jaar de Tesla Superchargers nu ook beschikbaar gaan maken voor andere elektrische auto’s. Goed nieuws dus voor alle EV-rijders! 

Elektrische auto opladen via Tesla Superchargers

Het opladen van een elektrische auto wordt steeds makkelijker gemaakt. Nederland is momenteel al koploper op het gebied van laadinfrastructuur. Nergens in Europa is de laadinfrastructuur zo ontwikkeld als in Nederland. Tesla wil het netwerk van de Tesla Superchargers nu ook voor meerdere EV-rijders toegankelijk maken. Later dit jaar zullen andere elektrische auto’s ook toegang krijgen tot het netwerk van Superchargers, aldus Elon Musk. Helaas hebben ze nog geen exacte datum gecommuniceerd. Ook is het nog onduidelijk voor welke EV’s het beschikbaar zal worden, om welke snelladers het gaat en welke landen als eerste aan de beurt zijn. Volgens verschillende rapporten komen Noorwegen, Duitsland en Zweden als eerste in aanmerking.

Wel zou het openstellen van de snelladers in Europa iets makkelijker moeten zijn dan in de Verenigde Staten. Dit heeft te maken met het feit dat de CSS-stekker standaard is in Europa en dat Noord-Amerika een ander type connector gebruikt. Bij andere snellaadstations zoals IONITY of Fastned kun je al wel met allerlei verschillende EV’s terecht. De kans is dus groot dat voor niet-Tesla rijders er binnenkort zo nog een netwerk van snellaadstations zal bijkomen. Een goede ontwikkeling voor het versnellen van de elektrificatie!

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl