Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Allego verlaagd laadtarief voor snelladers in Nederland

Over het algemeen kunnen de laadtarieven van de verschillende energieleveranciers behoorlijk van elkaar afwijken. Het is dus zeker de moeite waard om van te voren goed te bekijken waar je kunt snelladen en voor welk laadtarief. Zo heeft bijvoorbeeld Allego onlangs aangekondigd de laadtarieven van alle snelladers, met een minimaal snellaadvermogen van 50 kW DC, per 1 januari 2022 te verlagen. In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Nieuwe laadtarieven per 1 januari 2022 voor Allego

Laadtarieven Allego

Gezien de stijgende energieprijzen kan ook Allego er niet aan ontkomen om de laadtarieven bij reguliere laadpalen te verhogen met 0,02 euro (van 0,37 euro naar 0,39 euro). Ook dit wordt per 1 januari 2022 doorgevoerd. Wel is er ook een positieve uitkomst van de stijgende energieprijzen, want de snellaadtarieven gaat de energieleverancier wel verlagen met 0,04 eurocent (van 0,69 eurocent naar 0,65 eurocent). Houd er overigens wel rekening mee dat de laadtarieven iets kunnen afwijken vanwege gemaakte afspraken met bedrijven of overheden.

Inmiddels heb je verschillende energieleveranciers zoals bijvoorbeeld Fastned, Vattenfall, Shell en Ionity waar je met je EV terecht kunt als je wilt snelladen. Het laadtarief van Fastned begint bij 0,69 eurocent. Zij hebben ook onlangs hun laadtarieven verhoogd vanwege dezelfde reden als Allego. Namelijk de stijgende energieprijzen. Vattenfall hanteert een laadtarief van 0,55 eurocent, Shell een laadtarief van 0,59 eurocent en tot slot betaal je bij Ionity voor een 1 kWh een starttarief van 0,79 eurocent.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl