Beoordeeld met 9,3
085 4871441

9 redenen om de Tesla Model Y zakelijk te leasen in 2022

De Tesla modellen zijn al jaren wereldwijd een van de bestverkochte elektrische auto's. In 2021 werden de eerste exemplaren van de Tesla Model Y geleverd. Onlangs heeft Tesla een nieuw model toegevoegd. Met een vanafprijs van 49.990 is de Tesla Model Y zelfs goedkoper dan de Tesla Model 3! Naast de prijs zijn er nog genoeg andere redenen om in 2022 de Tesla Model Y zakelijk te leasen. In dit artikel geven wij er maar liefst 9. ;) 

1. Prijs Tesla Model Y

Een aantal jaren geleden was het rijden in een Tesla alleen voor een relatief klein publiek weggelegd. Daar wilde Tesla graag verandering in brengen. Met de komst van de Tesla Model 3 werd het rijden in een Tesla ineens voor een groter publiek toegankelijk gemaakt. Er ontstond zelfs een ware run op de Tesla Model 3 in 2019. Na de 'betaalbare' Tesla Model 3 werd het tijd voor een nieuw model: de Tesla Model Y. De prijs van het nieuwe model was vergelijkbaar met de Model 3. Tot nu! Want... De Tesla Model Y is onlangs in prijs verlaagd en is zelfs nu nog goedkoper dan de Tesla Model 3. De Tesla Model Y heeft een vanafprijs van 49.990 euro en is daarmee zakelijk te leasen vanaf 649 euro per maand (60 maanden/10.000 kilometer).

2. Tesla Model Y dit jaar nog leverbaar

Nog een voordeel van de Tesla Model Y is de levertijd. Die is er namelijk niet. ;) Nog een reden dus om te kiezen voor een Tesla Model Y. Vanwege de oplopende levertijden is het namelijk redelijk uniek als je wél voorraad beschikbaar hebt. Als je nu bijvoorbeeld een nieuwe auto besteld, dan kan de levertijd zo een jaar tot anderhalf jaar oplopen. Wil je graag snel rijden? De Model Y RWD is leverbaar in 2022!

3. Rijke uitrusting Tesla Model Y

De modellen van Tesla worden vaak vergeleken met de iPhone-modellen. Waarom? Net zoals een iPhone, zit de Tesla Model Y ook boordevol technologie. Zo is de auto onder andere voorzien van een 360 camera, 15 inch touchscreen, standaard Autopilot, en een super gebruiksvriendelijk navigatiesysteem waar je alle beschikbare Tesla Superchargers heel gemakkelijk kunt bekijken. Mis je toch nog een aantal opties? De Model Y kun je optioneel uitrusten met Enhanced Autopilot en Full Self-Driving Capability. Zo wordt elektrisch rijden (deels autonoom) nog comfortabeler gemaakt.

Veiligheid staat centraal bij Tesla. Je hoeft je dus absoluut niet onveilig te voelen, zodra je in de Tesla Model Y stapt. De auto is zelfs beoordeeld met 5 sterren door Euro NCAP (European New Car Assessment Programme).

4. Tesla Supercharger

Waar Tesla zich écht mee onderscheidt zijn de Tesla Superchargers. Wereldwijd zijn er meer dan 35.000 Tesla Superchargers waar je met je Tesla terecht kunt. Met je Model Y op vakantie naar het buitenland is dus echt geen uitdaging meer.

5. Tesla Model Y kan snelladen binnen 25 minuten

Ben je van plan om veel te gaan snelladen? Dan hoef je gelukkig niet al te lang te wachten. Dit heeft Tesla namelijk uitstekend voor elkaar. De Model Y is binnen 25 minuten weer voor 80% opgeladen. Na een klein halfuurtje kun je dus weer je weg vervolgen. Overigens kun je dat halfuurtje ook nuttig gebruiken, door bijvoorbeeld je mail bij te werken of een broodje/koffie te scoren.

6. Heeft een actieradius tot wel 430 kilometer

De Model Y heeft een actieradius tot wel 533 kilometer. Echter moet je dan wel kiezen voor de Long Range, en die is qua prijs weer een stuk minder voordelig dan de 'basisversie'. Kies je voor de basisversie dan moet je rekening houden met een rijbereik van 430 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal de actieradius neerkomen op zo'n 345 kilometer. Alsnog een prima rijbereik waar je in Nederland uitstekend mee uit de voeten kunt.

7. Profiteer van lage bijtelling

De Tesla Model Y kun je kopen of leasen. Kies je ervoor om de Model Y zakelijk te gaan leasen, dan speelt de bijtelling natuurlijk ook een rol. Dit jaar geldt voor volledig elektrische auto's een bijtelling van 16% tot 35.000 euro. Over het resterende bedrag betaal je 22% bijtelling. Dit betekent omgerekend een netto bijtelling van 275 euro per maand (schijf 1) of 367 euro per maand (schijf 2).

8. Trekgewicht tot wel 1.600 kg

Naast de gunstige prijs blinkt de Tesla Model Y ook uit in het maximale trekgewicht. Dit bedraagt namelijk tot wel 1.600 kg. Dit is fors meer dan de Model 3 (910 kg) en vergelijkbaar met het trekgewicht van de IONIQ 5. Deze EV is onlangs zelfs uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2022. Houd er overigens wel rekening mee dat een trekhaak

9. Ruime auto

Aan ruimte geen gebrek met de Model Y. De auto biedt plek voor vijf passagiers én hun bagage. Bovendien kan elke zitplaats op de tweede rij ingeklapt worden, waardoor je nog meer ruimte creëert. Zo kun je bijvoorbeeld je surfboard, of je ski's in je auto vervoeren.

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl