Beoordeeld met 9,3
085 4871441

62 procent van de zakelijke rijders bestelt laadpaal vóór bestelling elektrische auto

Een laadpaal is als een tankstation voor een elektrische auto. Bij een elektrische auto hoort een laadpaal. Zonder een laadpaal kun je de elektrische auto niet opladen. Voordat een elektrische rijder de keuze maakt voor een elektrische auto, maken zij de afweging waar zij de auto gaan opladen. In de meeste gevallen zal dit thuis of op het werk zijn. Uit onderzoek is gebleken dat 62% van de zakelijke rijders een laadpaal bestelt vóór de aflevering van de nieuwe leaseauto. In dit artikel vertellen we je er alles over! 

Als je de keuze voor een elektrische auto hebt gemaakt, is de volgende stap het opladen. Wanneer ga je de elektrische auto opladen en waar? Heb je de mogelijkheid om thuis een eigen laadpaal te laten installeren of zijn er op het werk voldoende laadpalen beschikbaar. Ook wij krijgen gedurende de hele dag vragen over laadpalen. Als zakelijke rijder kun je bij ons bijvoorbeeld je laadpaal in het leasecontract opnemen. Dit betekent dat je voor een vast bedrag per maand volledig ontzorgd wordt door onze partner Eneco. Zij regelen de installatie van de laadpaal en bespreken samen met jou de mogelijkheden. Wij kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, gezien de mogelijkheden op dit gebied. In deze video leggen wij samen met Autoblog en Eneco het thuisladen allemaal aan je uit!

Uit een onderzoek van Vereniging Zakelijke Rijders is gebleken dat 25% van de zakelijke rijders die zich oriënteert op een elektrische auto alvast een laadpaal bestelt. Een derde bestelt de laadpaal op het moment dat de elektrische auto ook wordt besteld. Ongeveer 7 procent bestelt de laadpaal pas een maand van te voren. Wij begrijpen heel goed dat de meeste zakelijke rijders dit van te voren geregeld willen hebben. Wij merken ook dat deze vraag onze onder klanten leeft. Op het moment dat je de elektrische auto in ontvangst neemt, wil je natuurlijk gelijk gebruikmaken van de laadpaal.

De meeste elektrische rijders willen graag een laadpaal laten installeren, maar dit moet natuurlijk ook kunnen. 32% van de respondenten geeft aan dat zij de mogelijkheid niet hebben. Indien je bijvoorbeeld niet over een eigen oprit beschikt. Tegelijkertijd geeft deze groep aan dat zij er geen moeite mee hebben om de elektrische auto bij openbare laadpalen op kantoor of onderweg bij snelladers op te laden.

Overweeg je de overstap naar een elektrische auto? Laat je van te voren goed adviseren wat in jouw situatie de beste optie is! Onze EV-experts denken niet alleen met je mee over je nieuwe leaseauto, maar kijken ook naar de laadmogelijkheden.

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische bedrijfsauto's

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl