Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Autoblog Goes Electric- Thuis opladen, hoe werkt dat?

Een elektrische auto moet je opladen. Dat kan bij een openbare laadpaal maar ook thuis. Toch zul je over een aantal zaken moeten nadenken als je besluit een laadpaal thuis te laten plaatsen. In het derde deel van Autoblog Goes Electric, gaat Wouter langs bij Sandra Neuray van Eneco (onze partner in laadoplossingen) om erachter te komen welke keuzes er gemaakt moeten worden bij het plaatsen van een laadpaal.

Van het (meter)kastje naar de muur

Dat een laadpaal via de wand moet worden aangesloten op de meterkast weten de meeste mensen wel. Maar dat je rekening moet houden met veel andere factoren zit vaak niet in het achterhoofd. Zo moet je rekening houden met de maximale laadsnelheid van de auto, de capaciteit van de laadpaal én de aansluitwaarde in de meterkast. Daarna moet je beoordelen of je meterkast nieuw genoeg is en je aansluiting voldoende stroom kan leveren. Ook puur praktisch zul je keuzes moeten maken. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over de plaatsing van de laadpaal en of het handig is dat de kabel voor de garage langsloopt?

In onderstaand item hebben – we samen met Autoblog – geprobeerd bijna alle vragen die je over een laadpaal kunt hebben, te beantwoorden. Dus denk je na over een elektrische (lease)auto? Dan is deze video zeker het bekijken waard!

Thuisladen, hoe doe je dat?

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl