Beoordeeld met 9,3
085 4871441

‘36 procent van Nederlanders wil eerder van brandstofmotor af’

Dat elektrisch rijden de toekomst is, weten wij als EV-expert natuurlijk al eventjes. Nu blijkt uit nieuw onderzoek dat ook steeds meer Nederlanders dit in gaan zien. Het is zelfs zo dat ze het voorstel van de Europese Commissie niet willen afwachten, maar zelfs eerder van de verbrandingsmotor af willen. Wij juichen dit natuurlijk alleen maar toe!

Aantal elektrische auto’s in Nederland

Dat Nederlanders steeds meer zien in elektrische auto’s is erg goed zichtbaar in de verkoopcijfers. Het aantal geregistreerde auto’s is bijna verdrievoudigd. Begin 2020 stonden er nog maar 108.000 auto’s geregistreerd en inmiddels zijn dat er ruim 300.000. Hiervan is Tesla nog steeds het populairst, gevolgd door Volkswagen, Hyundai, Kia en Audi. De meest populaire modellen zijn: 

Onderzoek in opdracht van Polestar

Natuurlijk zijn de merken zelf ook nieuwsgierig naar hoe Nederlanders tegenover de veranderingen in de autobranche staan. Zo blijkt uit recent onderzoek van GlobeScan, uitgevoerd in opdracht van Polestar, dat 34 procent van de Nederlanders vindt dat er al in 2030 een ban moet komen op verbrandingsmotoren in nieuwe auto’s. 47 procent vindt het prima als dit ingevoerd wordt in 2035. Dat is in lijn met de plannen van de Europese Unie. 

Andere landen in de EU

Nederland loopt hierin overigens niet voorop! We bekleden hiermee slechts de vijfde plaats. In Duitsland (37 procent), Singapore (42 procent), Verenigd Koninkrijk (44 procent) en Zuid-Korea (48 procent) is er een nóg groter draagvlak voor de elektrische motor. 

Zakelijk elektrisch leasen in 2022

Overweeg jij ook sneller over te stappen naar elektrisch rijden? Bekijk dan snel onze voorraadpagina, zodat je binnenkort in jouw nieuwe EV kunt stappen en kunt ervaren hoe fijn elektrisch rijden eigenlijk is!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl