Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Volledig elektrische Mercedes-Benz EQA onthuld

Recent hebben we al kort aandacht besteed aan de ambitie van Mercedes-Benz op het gebied van elektrische auto’s. Het merk is van plan dit jaar met zes nieuwe, volledig elektrische auto’s de markt te betreden. Vanaf deze week is het merk begonnen om deze doelstelling te halen met de introductie van de volledig elektrische Mercedes-Benz EQA, een middensegment cross-over.

Design en uitrustingsniveau’s

Het design van de elektrische Mercedes-Benz laat duidelijk het DNA van de elektrische EQ-lijn zien. Ten eerste de kenmerkende doorlopende LED strips aan zowel voor- als achterzijde. Maar ook de dichte, donker gekleurde ‘grille’ laat duidelijk zien dat de EQA een echte elektrische Mercedes-Benz is. Met het design richt het merk zich duidelijk op de hedendaags zeer populaire crossovers. Het is een enigszins behoudende vormgeving auto waardoor deze voor een grote doelgroep interessant kan zijn.

Qua uitrustingsniveau is het kenmerkend Mercedes-Benz, standaard al luxe. In de basis uitvoering, de EQA 250, krijg je onder andere LED koplampen, comfortstoelen, een achteruitrijcamera en een elektrische achterklep. Daarnaast is de auto standaard  voorzien van de MBUX-interface, een groot scherm voor zowel het infotainment als het instrumentenpaneel. Als je een sportiever en luxer exemplaar zoekt kan je ook kiezen voor de AMG-line die de auto van sportieve accenten voorziet.

Accupakket en laadmogelijkheden

Mercedes EQA interieur

De Mercedes-Benz EQA is voorzien van een 66,5 kWh accupakket. Dit accupakket zorgt volgens de WLTP-testmethode voor een actieradius van 426 kilometer. In de praktijk komt zal dit neerkomen op ongeveer 355 kilometer. Qua laden is de auto voorzien van een moderne 3-fase 11 kW boordlader waarmee de auto in ongeveer 7 uur en 15 minuten weer volgeladen is. Ook is het mogelijk om met de auto snel te laden, dit gaat met maximaal 100 kW. Hierdoor is de auto onder optimale omstandigheden in 37 minuten van 10-80% opgeladen.

Al met al gaat Mercedes-Benz met de nieuwe EQA de strijd aan met de populaire Tesla Model 3. Ben je geïnteresseerd in het leasen van de Mercedes-Benz EQA, houdt dan onze website in de gaten! Binnenkort kan je hier de leaseprijs berekenen.

9 redenen om de EV-Experience in Zandvoort te bezoeken

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl