Beoordeeld met 9,3
085 4871441

Volkswagen start productie van Volkswagen ID.4

Volkswagen is gestart met de productie van de Volkswagen ID.4 in de fabriek in Zwickau. In september 2020 volgt de wereldpremière van de eerste volledig elektrische SUV van Volkswagen. De Volkswagen ID.4 krijgt een actieradius van 500 kilometer (WLTP). Naar verwachting wordt de Volkswagen ID.4 leverbaar vanaf begin 2021. 

Volledig elektrische SUV voor volkswagen

Met de Volkswagen ID.4 combineert het automerk twee trends: elektrisch en SUV. De Volkswagen ID.4 wordt net zoals de Volkswagen ID.3 gebouwd op het MEB-platform. Het platform dat speciaal ontworpen is voor elektrische auto’s. Het automerk heeft helaas nog geen beelden van de productversie onthuld. We moeten het doen met een prototype. Naar verwachting zal dit aardig met elkaar overeenkomen.

Het plan is om de Volkswagen ID.4 wereldwijd te gaan verkopen. In Europa, China en de Verenigde Staten. De productie van de Volkswagen ID.4  start eind dit jaar in China. De auto bevat alles wat je van een auto van Volkswagen mag verwachten. Zoals iedere elektrische auto, zit ook de Volkswagen ID.4 boordevol technologie.

Uitvoeringen + prijs

Het automerk geeft aan dat er eerst een achterwiel aangedreven versie beschikbaar komt. In een later stadium wordt de AWD versie ook verkrijgbaar. Helaas heeft Volkswagen nog niets bekendgemaakt over de vanafprijs van de Volkswagen ID.4. Naar verwachting zal de auto een prijs krijgen van 45.000 euro.

Actieradius

De Volkswagen ID.4 krijgt een actieradius van 500 kilometer. De actieradius zal in de praktijk waarschijnlijk neerkomen op zo’n 420 kilometer.

Volkswagen heeft verder nog vrij weinig bekendgemaakt over de laadmogelijkheden van de Volkswagen ID.4. De verwachting is dat de Volkswagen ID.4 bij een openbare laadpaal met een maximaal laadvermogen van 11 kW AC kan opladen. Ook snelladen zal vlot verlopen met de elektrische SUV. Het maximale snellaadvermogen wordt nu geschat op 125 kW DC. Dit betekent dat de auto binnen een halfuur weer voor 80% is opgeladen. Al deze informatie is overigens nog niet bevestigd door Volkswagen, dus dit kan eventueel afwijken.

Bijtelling

Naar verwachting wordt de Volkswagen ID.4 leverbaar vanaf begin 2021. Dat betekent een bijtelling van 12% (tot 40.000 euro). In de praktijk betekent dit een nettobijtelling van 182 euro per maand (belastingschaal 37,35%). Zit je in de hogere belastingschaal (49,50%) dan moet je rekening houden met een netto bijtelling van

Volkswagen ID.4 leasen

Heb je interesse in het leasen van een Volkswagen ID.4? Het is op dit moment nog niet mogelijk om een exemplaar te reserveren. Wel kun je alvast je interesse kenbaar maken, zodat je op de hoogte wordt gehouden!

De nieuwe Peugeot e-208: dit is nieuw

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 441 info@mobilityservice.nl